U predizbornoj želji da se predstavi „brižnim“, Milanović je još jednom demonstrirao i bahatost i aroganciju! Pri jučerašnjem obilasku kutinske Petrokemije, naime, potpuno je ignorirao županijske vlasti. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) stoga je SDP-ovu premijeru uputio drugo otvoreno pismo. 

Premijeru, gdje ste dosad?!

Prvo je, kao što se sjećate, bili odaslao početkom ožujka  - zgrožen činjenicom da se Milanović nije udostojao niti odgovoriti na više njegovih poziva da održe tematsku sjednicu Županijske skupštine upravo o Petrokemiji (i Rafineriji Sisak). Takvim ignorantskim pristupom - istaknuo je Žinić - Milanović je samo nastavio s pustošenjem Sisačko-moslavačke županije koju su deset godina uništavale bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel  i njezina kriminalna hobotnica.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zinicevo-pismo-milanovicu-nastavljate-p...

Drugo Žinićevo otvoreno pismo premijeru prenosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Nebriga i ignoriranje umjesto suradnje

Poštovani predsjedniče Vlade RH, g. Milanoviću,

iskreno pozdravljam Vaš interes za probleme kutinske Petrokemije i njenih radnika koje ste napokon odlučili posjetiti. Želio bih vjerovati da je riječ o iskrenoj brizi za probleme i sudbinu naše jedine tvornice mineralnih gnojiva, a ne o Vašoj već započetoj predizbornoj kampanji diljem Hrvatske.

Ono što budi, međutim, sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše vlade o toj tvornici, nego i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svom dolasku, kao što je niste niti pozvali da sudjeluje na radnom sastanku.

Ugrožena egzistencija 2.000 radnika

Želio bih vjerovati da tome razlog nisu naše različite stranačke pripadnosti - jer smo i Vi i ja izabrani kako bismo radili na dobrobit svih naših građana. Zato sam Vas osobno u nekoliko navrata i pozivao na tematsku sjednicu sisačko-moslavačke Županijske skupštine na kojoj bismo se posebno osvrnuli na probleme Rafinerije i Petrokemije.

Riječ je o najvećim gospodarskim subjektima Sisačko-moslavačke županije koji zapošljavaju više od 2.000 radnika. I njihov opstanak znači i opstanak za našu županiju. No moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije, Vi , g. premijeru, ignorirate već mjesecima.

I dalje Vas pozivam na suradnju!

Unatoč svemu, moj poziv na suradnju i dalje stoji. Dobrobit građana naše županije, ali i svih građana Republike Hrvatske, morala bi biti prioritet svakome dobronamjernom dužnosniku.