Izaslanstvo Hrvatske zajednice županija (HZŽ) na čelu s predsjednikom Tomislavom Tolušićem, virovitičko-podravskim županom (HDZ), posjetilo je hrvatske branitelje i stopostotne vojne invalide Domovinskog rata koji već 101. dan prosvjeduju ispred „svog“ ministarstva u Savskoj. 

Nedvosmislena potpora

Braniteljima su iskazali nedvosmislenu potporu, a s njima je bio i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane i Hvidre Josip Đakić. Od dvanaest župana ili dožupana koji su došli u šator, jedanaestorica su HDZ-ovci, a jedan HSS-ovac. 

Predsjednik HZŽ-a Tolušić srdačno je pozdravio hrvatske branitelje koji opravdano prosvjeduju radi svojih prava i zaštite digniteta Domovinskog rata te istaknuo da bez njih ne bi bilo ni županija ni župana! Braniteljima su se obratili i ostali (do)župani iskazavši punu potporu njihovom prosvjedu te istaknuvši da su istinski ponosni na njih.

Nove veteranske bolnice!

Uoči posjete, održana je u Zagrebu 34. sjednica Izvršnog odbora HZŽ-a na kojoj su podržane inicijative Šibensko-kninske i Vukovarsko-srijemske županije da se kninska bolnica „Hrvatski ponos“ proglasi veteranskom te da i  Vukovar dobije bolnicu iste vrste. Tolušić je na sjednici napomenuo da su s obzirom na prostorne uvjete te važnost Knina i Vukovara u Domovinskom ratu nove veteranske bolnice apsolutno opravdane:

- Knin i Vukovar su simboli hrvatske pobjede, ali hrvatske žrtve. Ne umanjujući time važnost ostalih mjesta pogođenih velikosrpskom agresijom, bolnice u tim dvama gradovima zaslužuju imati status veteranskih. Imaju dovoljno liječnika i bolničkog osoblja, ali i srca i volje za to. Svaka drukčija odluka bila bi uvreda za hrvatske branitelje, ali i za hrvatske županije.