Izbori za članove Europskog parlamenta bitno će odrediti kako će Europa izgledati jer se na njima bira između proeuropskih snaga koje promoviraju stabilnost i sigurnost te onih koji neodgovornim politikama, lažnim vijestima i manipulacijama, kao i u slučaju Brexita, potiču dezintegracijske procese! Ovi izbori odlučuju o smjeru u kojem će Europa ići - ocijenio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković:

Britanci shvaćaju da su pogriješili

- Izbor je to zapravo između napretka i novog razdoblja nestabilnosti. Svima treba biti jasno da dezintegracija Europe znači nesigurnost, izolaciju, kaos i nove sukobe. Europsku unija povijesni je projekt temeljen na vrijednostima slobode, vladavine prava i demokracije, koje valja obraniti radi svake države članice. I u Velikoj Britaniji mnogi koji su dali glas za izlazak iz EU-a sada shvaćaju da su pogriješili, da su nasjeli na kampanje laži i podmetanja.

Ni sloboda, ni stabilnost, ni sigurnost nisu nam pale s neba. Bitno je obraniti zajedničke vrijednosti na kojima EU počiva! - zaključio je Jandroković.