Pozivamo Milanovića da podnese ostavku! Kako bi, napokon, pomogao Hrvatskoj i njenim građanima. No od odgovornosti se ne mogu izuzeti ni sukreatori vanjske politike RH - predsjednik Ivo Josipović i Vesna Pusić! 

Još jedan duhovit, „ubojit“ performance Mladeži HDZ-a! Jutros prije sjednice Vlade (na kojoj su Milanović i družba ustrajali u skandaloznom lex Perković) premijeru su uime hrvatskih građana udijelili 'pohvalnicu', i to 'zbog iznimnog truda uloženog u sankcioniranje RH, ugrožavanje gradnje Pelješkog mosta, izolacije RH izvan Schengena te štićenja udbaša'. 

Osim 'pohvalnice', u akciji su mladi HDZ-ovci i svim ministrima podijelili flastere kao simbol njihovog poslušništva spram Milanovića. Oni u strahu od svog šefa ustrajno šute premda je cijela Hrvatska postala talac premijerovih iracionalnih postupaka; premda se zbog njegovog egocentrizma i zaštite komunističkih zločinaca Hrvatska našla pred izolacijom; premda je zbog njega ugledu RH nanesena nepopravljiva šteta, a pred vratima su nam i novčane sankcije. Premda…

- Stoga pozivamo premijera Milanovića da preuzme odgovornost i podnese ostavku! Kako bi, napokon, pomogao Hrvatskoj i njenim građanima. Nadalje, izravnu političku odgovornost snose i svi ostali koji sudjeluju u kreiranju vanjske politike RH. A to su, po Ustavu i zakonima, predsjednik RH Ivo Josipović te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić - zaključuje se u priopćenju Mladeži HDZ-a.

Akcija Mladeži naišla je na odličan odjek u javnosti. Nekoliko primjera:

http://www.vecernji.hr/vijesti/mladez-hdz-a-milanovicu-zbog-truda-urucil...

http://www.znet.hr/2013/09/mladez-hdz-a-pozvala-premjera-milanovica-da-p...

http://www.24sata.hr/politika/sjednica-vlade-unatoc-najavi-nema-rasprave...

http://danas.net.hr/hrvatska/milanovic-o-kockanju-nekad-sam-igrao-brisku...

http://www.jutarnji.hr/milanovic-o--lex-perkovic---vlada-se-ne-kocka-ni-...

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/ar...

http://www.brodportal.hr/vijesti/politika/item/3401-sjedi-5