Bila partija Milanovićeva, Josipovićeva i/ili Bandićeva, dođe nam na isto. Jedino što znaju jest - rasprodati! Sukus je to jučerašnje novinske konferencije zagrebačkog HDZ-a o privatizaciji ZG Holdinga, održane pod efektnim radnim naslovom „Bandićev model - rasprodaja Zagreba!“. 

- Drug Milan, drugo lice iste partije, čini isto što i Milanović. Dok Vlada privatizira CO i HPB te „monetizira“ autoceste, Bandić po istom modelu rasprodaje obiteljsko srebro! Uostalom, zar se Milanović nije pred lokalne izbore prije četiri godine hvalio da je „Bandić najbolje što SDP može ponuditi Zagrebu“!? - upozorio je predsjednik gradskog HDZ-a Andrija Mikulić.

Bandić ne samo što pribjegava partijskom modelu rasprodaje - jer kao kadar Saveza komunista i SDP-a ništa drugo i ne može znati - nego i milanovićevskom lakoćom sam sebi skače u usta. Mikulić:

- Glavni zagovaratelji i tvorci Holdinga bili su 2006. upravo SDP-ov gradonačelnik Milan Bandić i Slobodan Ljubičić. Danas nas ti isti „spasitelji“ uvjeravaju da je ovakav Holding potpuni promašaj te da se hitno moraju povući radikalni potezi.

Isti ideološki korijeni

Milanović i Bandić, istih ideoloških korijena, još nešto dijele - poslovičnu ljevičarsku neodgovornost:

- Dosta je bilo eksperimentiranja s Holdingom od 2006. do danas, kako SDP-ova, tako i Bandićeva. Donošenje ovako važnih odluka po hitnom postupku i bez sagledavanja što one znače za nova društva, ostatak Holdinga i Grad Zagreb u cjelini, čisti je avanturizam i po logici stvari neće dobro završiti.

O razini neodgovornosti svjedoči i to što Bandić nije predstavio ni kratkoročne, a kamoli dugoročne ciljeve zbog kojih izdvaja sedam podružnica iz Holdinga u zasebna trgovačka društva, kao što nije napravio ni procjenu opstanka novih društava, potkrijepljenu dugoročnim financijskim planovima i studijama opravdanosti. Zbog toga, posve logično, na prošloj sjednici Gradske skupštine HDZ i nije podržao Bandićev „mega-plan bez ikakvog plana“. Kao što neće poduprijeti ni najavljeno izdvajanje  nove skupine društava. 

- Bandićeva instant rješenja u konačnici će Zagrepčanima donijeti višu cijenu, a nižu kvalitetu komunalnih usluga. Prozirnom izlikom da je „Holding na aparatima, a upitna je iduća plaća“, drug Milan podcjenjuje građane i njihov zdravi razum. Prvo: zar će izdvojenim poduzećima netko drugi dati plaću? Drugo: prodajom tih tvrtki Holding bi mogao zaraditi 230 milijuna kuna, što je tek nešto više od mjesečnog iznosa za plaće zaposlenika!? - zaključio je Mikulić.

Sumnjiva pozadina sumnjivog „plana“

Očito su neki drugi razlozi u pozadini tog i više no sumnjivog „plana“. Stoga je, prisiljen nekako reagirati na čvrste HDZ-ove argumente, Bandić pribjegao i četvrtoj partijskoj mantri: izbjegavanju odgovora na konkretna pitanja te skretanju pozornosti „povratkom u prošlost“: 

- HDZ-ovci su zadnji koji mogu dijeliti packe drugima. Da su oni napravili reda u trgovačkim društvima u vlasništvu države ne bi bilo ni Fimi medije i riješili bi neke probleme. 

Druže Milane, vratite se u sadašnjost - u avanturističku privatizaciju trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba. Grada kojim partija - Milanovićeva, Josipovićeva i/li Vaša - upravlja već 15 godina. Kada već govorimo o prošlosti.

http://dalje.com/hr-zagreb/hdz--bandic-se-vodi-milanovicevim-modelom-ras...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-bandic-poput-milanovica-rasprodaj...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Zagreb/HDZ-Bandic-rasprodaje-obiteljsko-s...