(VIDEO) Buduća predsjednica RH održala je zapaženi govor na Skupštini HSS-a u povodu 110. rođendana našega koalicijskog partnera. U svom se obraćanju pred prepunom dvoranom Globus na Zagrebačkom velesajmu osvrnula na kampanju u kojoj je susrela tisuće ljudi: 

- Svima njima su egzistencija i niski životni standard najveća briga. Na dnu smo u EU po nezaposlenosti, po svim ekonomskim pokazateljima, a to vidi i 90 posto građana koji kažu da ova vlada ne radi dobro. Jedino dosadašnji predsjednik Josipović to ne vidi i tvrdi da je dobro!? Da smo na dobrom putu!? Dana 28. prosinca to ćemo promijeniti!

Video možete pogledati na kolinda.tv: http://bit.ly/1JDm5LB

11 milijardi bačenih u vjetar

Nadalje je Kolinda Grabar-Kitarović kazala da imamo vrijedne ljude i potencijalima bogatu zemlju, ali je problem u vodstvu koje je bezidejno i koje ne zna.

-  Zorni primjer toga su loši programi za poljoprivredu i ruralni razvoj zbog kojih je Hrvatska izgubila 11 milijardi kuna - nije ih povukla iz europskih fondova. Za to nam ne trebaju ustavne promjene, nego nam treba nova predsjednica države koja će svojim angažmanom stvarati klimu za razvoj, investicije i time omogućiti radnicima, ribarima i seljacima da rade i stvaraju! - riječi su to buduće predsjednica na koju publika nije štedjela dlanove.

Pučani ZA predsjednicu!  

Skupu se video javljanjem obratio Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije Starog kontinenta. Istaknuo je da je Kolinda Grabar-Kitarović odlična kandidatkinja s velikim međunarodnim  iskustvom te joj je uime pučana uputio snažnu potporu.

„Želim Vam puno uspjeha na predsjedničkim izborima!“.

VESELIM SE SUČELJAVANJIMA!

Uoči Skupštine HSS-a, buduća je predsjednica odgovarala na pitanja okupljenih novinara. Upitana da komentira zadnje „ankete“ prema kojima je dosadašnji predsjednik tobože u prednosti, dosljedno je ponovila:  

- Nikad ne komentiram rezultate anketa, jer su rezultati izbora - a na njima sam čvrsto uvjerena u pobjedu - najbolja anketa! Gdje god sam bila u ova dva i pol mjeseca na terenu, ljudi me dočekuju s  velikim entuzijazmom. Među njima me i mnogo mladih podržava i ohrabruje. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-splita-josipoviceve-ankete-je-kao...

Video možete pogledati na kolinda.tv: http://bit.ly/1z8OQaJ

Programom na Josipovićeve napade

Nadalje je Kolinda Grabar-Kitarović istaknula da se veseli novim sučeljavanjima s protukandidatima jer je to najbolji način da hrvatski građani usporede kandidate i njihove programe:

- Voljela bih da se kampanja usredotoči na naše programe te na ono što nudimo ljudima, a ne na napade i trice koje ljude ne zanimaju.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ustavne-promjene-ne-mogu-rijes...

Transparentno i po zakonu

Naglasila je, također, da je privremeno financijsko izvješće predano Državnome izbornom povjerenstvu te da je do sada u kampanji potrošeno oko 2,5 milijuna kuna, od čega donacije sačinjavaju 2,4 milijuna:

- Izvješće će u ponedjeljak biti objavljeno i na internetskim stranicama moje kampanje. Sve smo radili na potpuno transparentan i zakonit način.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-potvrde-o-zakonitosti-do...

„Pronevjera“ EU sredstava

Upitana da prokomentira slabo korištenje EU fondova, buduća predsjednica je zaključila da je ravno pronevjeri i veleizdaji kada od 11 milijardi koje su nam raspolaganju u Hrvatsku dođe - nula kuna!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ustavne-promjene-nece-smanjiti...