Vladajući upravo zbog svoje nesposobnosti stalno otvaraju ideološka pitanja! * DORH bi morao reagirati na sumnjivi stečaj Imunološkog zavoda! * Milanovićev je „program“ priča za malu djecu! * Rebalans - novi dokaz dezorijentiranosti! * Odbijaju rekonstruirati Vladu jer misle da su najbolji na svijetu. To je njihova tragedija * Josipovićevo dovođenje stranog doktora - iskaz nepovjerenja u hrvatske liječnike?! * Doista je već perverzno sve što vladajući rade kako bi zaštitili udbaške zločine! - istaknuo je predsjednik Karamarko u Splitu uoči svečane sjednice Gradskog odbora.  

Split, Hotel Atrium, 10:40. Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara uoči svečane sjednice Gradskog odbora HDZ-a Grada Splita u povodu 24. obljetnice njegovog osnutka. Donosimo ključne poruke predsjednika HDZ-a:

O REBALANSU PRORAČUNA

Na današnji dan prešli smo 370 tisuća nezaposlenih. Dakle, u samo mjesec dana 13 tisuća građana završilo je na burzi. Rapidno se primičemo tragičnom broju od 400 tisuća!  Vlada samo nastavlja raditi onako kako je i počela - bezuspješno, bezidejno, destruktivno... Zar nije apsurd da oni idu u rebalans jedva 20 dana nakon što su u prosincu izglasali proračun za ovu godinu?! To je još jedan dokaz da se radi o potpuno dezorijentiranoj Vladi, nestručnoj i nesposobnoj, više ni sam ne znam koji bi „epitet“ za nju upotrijebio. 

O VLADINIM „USPJESIMA“  

Ne samo što nastoje zavaravati hrvatske građane, nego i Europsku uniju. Ništa od obećanog nisu realizirali - najobičnija prevara! I tsunami investicija, i razmah poduzetništva, i porezno rasterećenje... A što je najgore, oni svoj nerad, svoj neuspjeh, proglašavaju „uspjehom“. Milanovićev se „program“ svodi na jednu jedinu rečenicu: „Imam lošu vijest za pesimiste, bit će dobro“. To je njegov program. Nažalost, to su priče za malu djecu.

O NAMETANJU IDEOLOŠKIH TEMA 

Oni cijelo vrijeme, upravo zbog svoje nesposobnosti, zameću nekakve ideološke borbe. Pa pogledajte čime se sve bave, samo ne svojim poslom, jedinim za koji su od građana dobili mandat - gospodarskim oporavkom. Mi smo u vrlo, vrlo opasnoj ekonomskoj situaciji, no oni toga ili nisu svjesni ili to ne žele biti. Zabavljaju se povlačenjem tužbe za genocid protiv Srbije i inate se hrvatskom narodu. Katastrofa! 

O REKONSTRUKCIJI VLADE

Vrijeme je da odu ako već ne prihvaćaju ono što smo im kao konstruktivna opozicija predlagali - rekonstrukciju. Hajde, rekonstruirajte Vladu, uvedite neke nove ljude, dajte napokon mjesta stručnjacima, a ne partijskim podobnicima. No oni to odbijaju jer misle da su najbolji na svijetu. To je njihova tragedija. Njihova je tragedija u tome što ništa ne vide.

O JOSIPOVIĆEVOJ ESTETSKOJ OPERACIJI

Ne mogu špekulirati je li se predsjednik našao u sukobu interesa prije nego što se o tome očituje mjerodavno povjerenstvo. Toplo se nadam da dovođenje stranog doktora nije iskaz nepovjerenja u hrvatsko zdravstvo i hrvatske liječnike, u profesionalnost naših ljudi. Pričekajmo povjerenstvo.

O PERKOVIĆU (I MUSTAČU)

Budući da je ova vlada odavno učinila Hrvatsku nevjerodostojnom u očima Europe, nadam se da će Vrhovni sud vratiti to izgubljeno povjerenje u našu državu. Doista je već perverzno sve ono što vladajući rade kako bi zaštitili udbaške, komunističke zločine. Kad su pak hrvatski branitelji trebali biti izručivani Haagu, upravo su nam ti isti likovi cijelo vrijeme docirali da svako sebe mora obraniti na sudu. To očito vrijedi za hrvatske branitelje, ali ne i za osumnjičene udbaške zločince. 

O POVJERENSTVU U SLUČAJU ĐUREKOVIĆ

To je neozbiljna igrarija g. Milanovića. Uostalom, protuzakonito je da Sabor osniva povjerenstvo o bilo kojem slučaju o kojem se već vodi postupak. A vodi ga pravosuđe države s kojom smo u istoj asocijaciji i koja je, uzgred rečeno, jedna od naših najvećih saveznika. U isto vrijeme, mi izvodimo neki igrokaz, neki Muppet show u režiji Milanovića i njegovih kompanjona u Saboru. Ma ne dolazi u obzir! Neka se oni igraju sami sa sobom u prostorijama SDP-a. 

O STEČAJU IMUNOLOŠKOG ZAVODA

Ova vlada cijelo vrijeme funcionira po sistemu „drž'te lopova“ - jer se istodobno bavi, rekao bih, vrlo upitnim poslovima. Slučaj je u najmanju ruku sumnjiv i mislim da državno odvjetništvo ovdje ima posla. Ne želim prejudicirati ničiju krivicu, ali je, najblaže rečeno, sumnjivo to što tjeraju u stečaj profitabilnu instituciju. Nisu joj dali da promijeni poslovni prostor samo zato da bi je potjerali u stečaj, da bi je ponudili nekakvom privatniku, i to - zanimljivo - iz Rijeke. Državni bi odvjetnik morao nešto napraviti.

Prije izjave za medije i svečane sjednice splitskog HDZ-a, predsjednik Karamarko položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika dr. Franje Tuđmana na Rivi.