Prije godinu dana sam bio izjavio da je ova vlast nenarodna. Razmišljajući o tome, zapitao sam se nisam li možda malo pretjerao. Na žalost, pokazalo se da sam doista bio u pravu. Ne samo zbog lex Perković i sankcija, nego što i u gospodarstvu, osim kontinuirane štete, Kukuriku nije napravio apsolutno ništa - naglasio je Karamarko u govoru na proslavi Mladeži HDZ-a.

Zagreb, subota 21. rujna, Kongresna dvorana Hotela Antunović bila je pretijesna. Pretijesna za sve koji su htjeli proslaviti 23. obljetnicu Mladeži HDZ-a. Koja je od prošle godine, od izbora novoga stranačkog vodstva, jača za desetak tisuća članova. I predsjednik Tomislav Karamarko došao joj je čestitati rođendan.

U polusatnom, vatrenom, motivacijskom govoru - izgovorenom iz glave - osvrnuo se na sve aktualne prijepore: na gospodarsko rasulo, proračunski deficit, pad BDP-a i kreditnog rejtinga na razinu „smeća“, egzodus mladih, Kukuriku uhljebljivanje, smjene nepodobnih, lex Perković, antieuropejstvo SDP-a, neokomunističku mrežu koja Hrvatsku želi na Balkanu, ustavne promjene i pokušaje izjednačavanja planskih komunističkih zločina s pojedinačnim ubojstvima u demokratskoj Hrvatskoj, ćirilicu, spolni odgoj…

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/premijer-i-njegova-vlada-najvece-su-...

Sve te vruće teme, naoko divergentne, međusobno su itekako povezane. SDP je i otvorio problem ćirilice kako bi pokušao skrenuti pozornost s novog pada BDP-a - sedmog zaredom! -  i „zamagliti“ sramotu zvanu lex Perković. Sve te teme, sve te emocijama nabijene riječi, mogle bi se sažeti u jednu - Istina. Karamarko ju je možda i najčešće upotrijebio u govoru. Kako reče: „Bez istine, dragi prijatelji, nema ni sadašnjosti, ni budućnosti“. A započeo je s pohvalom mladima. I zahvalom:

- Povijest Mladeži HDZ-a je povijest HDZ-a. Mi utemeljitelji znamo da su pripadnici Mladeži osnivali ogranke dok u nekim mjestima još nisu postojali ni ogranci seniora. Kolika je to bila energija, kolika ljubav! Koliki polet da pomognu svom narodu! Znate li koliko su mladi skupili potpisa za kandidaturu predsjednika Tuđmana? 400 tisuća! Koja snaga! To je Mladež HDZ-a. To je ono što i danas osjećam: vidio sam što ste sve učinili da pobijedimo na dvama izborima.

Znate koja je prednost mladih ljudi? Oni ne pitaju što će dobiti, oni ne ucjenjuju i ne traže - oni daju! To se ne može naučiti u školi, na fakultetu. Nigdje nećete naučiti ono što ste naslijedili od svojih očeva, majki, djedova, baka… A to je taj plamen koji nosite u sebi - ljubav prema Domovini. A vaša je nezaustavljiva energija ponovno potrebna: da dobijemo i treće izbore! I četvrte! Siguran sam da ćemo skinuti s vlasti ove koji svaki dan rade štetu i hodaju Hrvatskom smrknutog lica. Pa prikratimo im muke!

A ti izbori su važni kako bi se Hrvatska napokon riješila lažnih europejaca. Koji još ne žele priznati da je komunistički sustav bio zločinački. I koji su stoga i htjeli propast HDZ-a. Koji su, uz orkestriranu pomoć režimskih medija, najavljivali da će HDZ postati marginalna stranka, s jedva 6-7 posto…

- Hrvatska nije otpad od Jugoslavije, kao što bi neki htjeli težeći regionalnim integracijama i radeći probleme našem ulasku u EU. Iako su se hvalisali tobožnjim europejstvom, oni su zapravo teškog srca ušli u Europu. Kada je trebalo naše generale isporučivati u Haag, gurali su se u prve redove; a sada kada treba isporučiti moguće zločince iz komunističkog režima, zaratili su sa cijelom EU!? To vam je to njihovo europejstvo: Europa se riješila komunizma, a Hrvatska je posljednja država koja se još nije odrekla totalitarnog sustava pod kojim smo stenjali 45 godina. To je zadaća HDZ-a. Oni to jako dobro znaju i zato su nas i htjeli uništiti. I zato ćete danas u novinama čitati sve najgore o nama. Nemojte se pokolebati! I danas se, kao i 90-tih, borimo za Hrvatsku! Bogu hvala, ne s oružjem. Budite jedinstveni kao što smo i mi bili tih povijesnih dana.

Maske su pale. Raskrinkali su se. Lex Perković je, kratko i jasno, pokušaj skrivanja istine o zločinima koje je naređivao Titov i titovski režim. Skrivanja istine i o mnogim dionicima tih olovnih vremena.

- Ako g. Perković u Njemačkoj progovori o zapovjednoj liniji, onda će i posljednji skeptici morati priznati da su se ubojstva smišljala u Centralnom komitetu Saveza komunista Hrvatske. HDZ je svoju katarzu prošao, a oni? Uredno su naslijedili partijsku imovinu, prodavali vile po Bohinju… Ne mogu se oprati od toga. Poručujem im: kad se distancirate od Tita, od zločina, kad priznate da je Jugoslavija bila tamnica našeg naroda, onda ćemo moći priznati da u Hrvatskoj postoji prava socijaldemokracija, a ne jugofilija.

U jednom su se trenutku ponadali da su slomili HDZ, da su „detuđmanizirali“ Hrvatsku. U prijevodu: dekroatizirali je.

- Oni pričaju da je dr. Tuđman bio diktator, a čovjeka koji je 70-tih stjecao slavu na progonu hrvatskih domoljuba proglašavaju „ocem“ hrvatske demokracije. To je laž, ideološka magla. Jer istina je nepromjenjiva: dr. Tuđman najveći je Hrvat 20. stoljeća. Nemojte se sramiti to izgovarati, nemojte da vam nabijaju komplekse. Pitate ih „Tuđman ili Tito?“, oni odgovaraju - Tito. Tito je, međutim, donio Jugoslaviju, jednoumlje, robije, ubijanje Hrvata diljem svijeta, a Tuđman neovisnost, demokraciju i slobodu. Pa kako onda mogu biti za Tita!? S takvim stanjem duha nećemo se pomiriti. Ovaj HDZ ide do kraja u raščišćavanju i povijesnih istina.

I povijesnih, i recentnih. Jučer je naš kreditni rejting opet pao. Tsunami investicija - nula bodova. Udarili su s porezima, obeshrabrili poduzetnike, u Hrvatskoj se gasi 10 do 15 tisuća radnih mjesta mjesečno. To su rezultati njihovog rada. Karamarko je zaključio:

- Prije godinu dana sam bio izjavio da je ova vlast nenarodna. Razmišljajući o tome, zapitao sam se nisam li možda malo pretjerao. Na žalost, razvoj događaja je pokazao da sam doista bio u pravu. Ovo je nenarodna vlast iz više razloga. Ne samo zbog aktualnog lex Perković i zazivanju sankcija, nego što i u gospodarstvu, osim kontinuirane štete, nisu napravili apsolutno ništa. A znate čime su se kvalitetno bavili? Masovnim smjenama ljudi. Negdje oko četiri i pol, 5 tisuća ljudi je pometeno kad su došli na vlast. Doveli su partijske poslušnike, nesposobne momke iz komitetskih hodnika, a otjerali stručnjake. Godinu i pol dana oni se bave sinekurama, vozilima, crvenim tepisima, kabinetima, podjelama funkcija... A ne bave se onim čime bi se trebali - životom običnoga hrvatskog čovjeka.

Nakon svečanosti u Zagrebu, predsjednik HDZ-a uputio se u Vinkovce. Na proširenu sjednicu Predsjedništva Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, među one koji su ispisali povijest HDZ-a. Njihov plamen iz 90-tih - kako reče Karamarko - potreban nam je i danas. Ponovno se, kao i tih dana ponosa i slave, borimo za Hrvatsku.