Nakon što je na Izbornoj skupštini Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Grada Zagreba (Hotel International) održala vatreni motivacijski govor i prebrisala pod s „vrhovnim zapovjednikom“ Ivom Josipovićem - koji se sam sveo, umjesto da se brine o stanju u Oružanim snagama RH, na povremenog djelitelja odličja i promaknuća - buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uputila se pješice u najuže središte glavnog grada.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vrhovna-zapovjednica-za-ponosne-or...

Razlog? Razumijevanje, briga i za žrtve zlostavljanja i za osobe s invaliditetom, želja da im pruži podršku i iskaže solidarnost. Jučer su se, naime, u Zagrebu obilježavali i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama i Međunarodni dan gluhih osoba.

Protiv nasilja nad ženama

Tako je Grabar Kitarović u Bogovićevoj ulici (kod Hotela Dubrovnik) posjetila javnu akciju Ženske sobe - Centra za seksualna prava te se na štandu te civilne udruge upisala u knjigu dojmova, istaknuvši važnost borbe protiv svake vrste nasilja, posebice nad onima najmanje zaštićenima - djecom i ženama.

Na obližnjem Cvjetnom trgu pribivala je pak programu „Dođite, učite i upoznajte“ u organizaciji Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba. (Na)gluhe osobe srdačno su dočekale Grabar Kitarović te joj prenijele probleme na koje u društvu nailaze i koji im otežavaju komunikaciju sa sugrađanima bez slušnih poteškoća. 

Sa svojim narodom

Stisak ruke i pozdravi s mnogobrojnim građanima, pitanja i izrazi podrške, upoznavanja i prigodne fotografije... 

Na kraju svog obilaska središta Zagreba, buduća predsjednica RH na Cvjetnom je trgu posjetila i štand Akcije skretanja pozornosti na pad nataliteta pod sloganom „Djeci djetinjstvo“.