Predsjednik Karamarko je uoči proslave 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Solinu novinarima potvrdio da mu je glavni tajnik Milijan Brkić ponudio ostavku zbog "afere diploma":

Istina je da ju je ponudio, no s odlukom o njenom odbijanju ili prihvaćanju odlučio sam pričekati do odluke Upravnog suda. Za to postoje brojni razlozi, brojne su čudne okolnosti u toj priči. Ali, nikada ne komentiram postupke koji su u tijeku, pa tako neću ni ovaj upravni postupak za koji se nadam da će biti brzo riješen.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/protuzakoniti-politicki-igrokaz-nesposobne-ekipe-u-mup-u-i-kukuriku-vladi

Brkić je naime u Osijeku, gdje je kao povjerenik sudjelovao na Izbornoj skupštini osječko-baranjskog HDZ-a, dao naslutiti mogućnost odlaska s mjesta glavnog tajnika:

Ako na bilo koji način budem smetao HDZ-u na njegovu putu uspjeha i povratka na vlast, sigurno neću biti smetnja i u dogovoru s vodstvom stranke ću se maknuti. Stranka ne ovisi o meni. Ali budite sigurni, s Brkićem ili bez njega, HDZ ide k pobjedi na svim budućim izborima.

Upitan o “ratu” s ministrom Jovanovićem, Brkić je tom prigodom rekao:

Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom, al’ neka mu Bog da zdravlja i sreće. O ovoj temi sve sam rekao, epilog će biti na Upravnom sudu, a sve sudske odluke ću poštovati.

 Izjavu predsjednika Tomislava Karamarka poslušajte u nastavku: