Jučer je u Splitu održan motivacijski skup HDZ-a četiriju dalmatinskih županija na kojem je, kao posebni gost Tomislava Karamarka, sudjelovao Dragan Čović, predsjednik naše sestrinske stranke - HDZ-a BiH. Predsjednik Karamarko je u izjavi za medije istaknuo da je HDZ primarno zainteresiran da se BiH, koja je naša domovina poput RH, što prije uredi po standardima EU te da hrvatski narod napokon postane ravnopravan. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-splita-gospoda-kolinda-da-nije-rekla-ni-vec-ima-vrlo-visoki-rejting

Okupljeni novinari tom su prigodom postavljali pitanja i Draganu Čoviću. Donosimo sažetak njegovih odgovora:

Jedini put koji vidimo za BiH jest europski put. I raduje nas da možemo otvoriti vrata EU. Sva  iskustva RH mogu nam biti od velike koristi, ali ako itko misli da će nam netko drugi otvoriti ta vrata, on grdno griješi! Sami se moramo dogovoriti i reorganizirati BiH. Nije realno da nam itko daruje neki kraći put s manjim sadržajem od onog koji je imala Hrvatska. 

Naš interes je apsolutna ustavna ravnopravnost, koja se može ostvariti na više načina, ali ona institucionalno mora na isto mjesto staviti i hrvatski, i bošnjački, i srpski narod. Predlažemo da se BiH reorganizira u četiri federalne jedinice, no o tome sada ne bih dužio. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prijedlog-hdz-bih-cetiri-federalne-jedinice-jedna-s-hrvatskom-vecinom

S našim prijateljima iz HDZ-a vrlo se često sastajemo i nastojimo realno sagledati stanje u BiH. Više je puta g. Karamarko posvjedočio koliko skrbi o položaju Hrvata i općenito o BiH. Mi smo sestrinske stranke: nedavno smo bili domaćini Predsjedništvu HDZ-a RH u Međugorju, a sada smo im uzvratili posjet. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-hdz-bih-zajednicki-stozer-za-nadolazece-izbore-u-objema-drzavama

Mi imamo svog člana na HDZ-ovoj listi za Europski parlament - gospođu Željanu Zovko. Veza naših dviju stranaka je neraskidiva.