(VIDEO) U mislima smo i molitvama s Bleiburgom, s ishodištem poslijeratnih progona, sa simbolom jedne od najvećih tragedija hrvatskog naroda o kojoj se dugo nije smjelo govoriti. U mislima i molitvama s tisućama žrtava komunističkog režima, razoružanima vojnicima i civilima koji su ubijeni bez suđenja, iz mržnje i osvete! - poručio je nositelj naše pobjedničke liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler na središnjem predizbornom skupu HDZ-a u zagrebačkoj Ciboni.

Vjerujemo u Hrvatsku!

Nakon snažnog i dugog pljeska okupljenih, Ressler je nastavio:

- U bivšoj državi su nam tvrdili da će prije Sava poteći uzvodno nego što će Hrvatska postati država. I '90-ih prošlog stoljeća tvrdili su nam da smo slabi, da se nećemo moći obraniti. A neki i danas potenciraju ozračje beznađa, defetizma i samosažaljenja. Tome ćemo se zajedno suprotstaviti! Jer, svi ekonomski pokazatelji svjedoče da mijenjamo našu zemlju nabolje! Vjerujemo u Hrvatsku!

Savez nekoliko generacija

Istaknuo je da je čvrsto uvjeren u još jednu uvjerljivu pobjedu HDZ-a:

- Lista koju predvodim savez je nekoliko generacija HDZ-a i savez nekoliko generacija Hrvatske. Ali, svi radimo zajedno i dišemo kao jedan! Trajno zahvalni našim prethodnicima - dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i utemeljiteljima naše stranke - istodobno smo usmjereni na budućnost i pripremanje Hrvatske za Europu nove generacije!

ZA sigurnu & snažnu Hrvatsku u snažnoj & razvijenoj Europi

Tako je i naš kvalitetni program - dodao je - fokusiran na rast, zapošljavanje i sigurnost, ZA sigurnu i snažnu Hrvatsku unutar snažne i razvijene Europe!

- Naša mlada generacija ima čast boriti se za bolju Hrvatsku i pripremati je za sve nove izazove - tehnološke, društvene i političke.

Djela, a ne riječi!

Nositelj HDZ-ove izborne liste naglasio je i da se domoljublje danas dokazuje konkretnim djelima, predanim radom i znanjem na različitim razinama - od lokalnih, nacionalnih do europskih:

- Domoljublje se dokazuje spajanjem hrvatskoga državnog teritorija, izgradnjom Pelješkog mosta, gradnjom ili obnovom više od 500 dječjih vrtića, otvaranjem u tri godine više od 96.000 novih radnih mjesta!

To je ono što upravo HDZ danas radi i na čemu inzistiramo! Idemo po pobjedu! - zaključio je Ressler.