Vizionar i državnik. Najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj burnoj i slavnoj povijesti - kako nedavno reče Karamarko. Utemeljitelj suvremene hrvatske države i njen prvi predsjednik - koji nam je omogućio višestranačje i demokraciju. Vrhovni zapovjednik pod čijim je vodstvom obranjena i oslobođena Domovina. Rodonačelnik europske ideje među Hrvatima, čiji je državotvorni program ispunjen ulaskom Republike Hrvatske u NATO i Europsku uniju. 

Hvala vam, predsjedniče!

Danas, s ponosom se prisjećamo toga 14. svibnja 1922. kada je rođen Franjo Tuđman. Danas, s ponosom slavimo njegovo djelo. Danas, obnovljeni HDZ više nikome i nikada ne dopušta da dovodi u pitanje njegovu povijesnu ulogu. Jer povratak Tuđmanu je povratak istini o stvaranju hrvatske države i njenim temeljnim vrijednostima.

Hvala Vam, predsjedniče Tuđman!

Svečani skup u Velikom Trgovišću

Godišnjica će danas biti svečano obilježena u 11:30 u Spomen školi „Dr. Franje Tuđmana“ u rodnom mu Velikom Trgovišću. Na skupu će govoriti prof. dr. Miroslav Tuđman, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a moderator je dr. sc. Dinko Čutura, potpredsjednik Akademske zajednice naše stranke.

Program obilježavanja, prije svečanog skupa, započet će polaganjem buketa i paljenjem svijeća pred bistom dr. Franje Tuđmana kod njegove rodne kuće.