Međunarodni tajnik HDZ-a (i saborski zastupnik) dr. Miro Kovač pribivao je danas u Hrvatskom novinarskom domu na tradicionalnom prijemu u povodu  blagdana Božića kojeg slave vjernici prema julijanskom kalendaru. Dr. Kovač je, ujedno, bio izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka. Organizator domjenka je Srpsko narodno vijeće.

Domjenku je pribivao mandatar vlade Tihomir Orešković, a izaslanik predsjednika Sabora akademika Željka Reinera bio je saborski zastupnik Jasen Mesić.

Prioritet - gospodarski oporavak

Dr. Kovač je u izjavi za brojne medije naglasio da svi zajedno moramo raditi na gospodarskom oporavku Hrvatske te ojačati njezin status u međunarodnom okružju.

- Nacionalne manjine su dio hrvatskog društva. U Hrvatskom saboru imamo osam predstavnika i svi zajedno ćemo raditi da u Hrvatskoj bude bolje. Od ove godine moramo početi bolje i efikasnije raditi te Hrvatsku ekonomski oporaviti. Dovesti je na pravi put i opet uspostaviti harmoniju u hrvatskom društvu. A na međunarodnom planu ojačati položaj Hrvatske.

Uskoro nova vlada

U odgovoru na pitanje o formiranju nove vlade, dr. Kovač je naglasio da razgovoru teku u konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi te će vlada biti ustrojena na vrijeme kada će dobiti potporu u Hrvatskom saboru.

- Trenutno razgovaramo o formiranju hrvatske vlade. Svaki dan su razgovori s partnerima iz Mosta i g. Oreškovićem. Sve ide jako dobro. Na vrijeme ćemo formirati vladu, predstaviti je Hrvatskom saboru. Te dobiti povjerenje Hrvatskog sabora za rad hrvatske vade. Sve štima, atmosfera s kolegama iz Mosta je odlična, konstruktivna i pozitivna. Idemo formirati vladu i raditi.

O Ostojićevim izjavama

Dr. Kovač je komentirao i izjave Ranka Ostojića.

- Još je nekoliko dana ministar unutarnjih poslova i prvi potpredsjednik vlade. Bilo bi lijepo da napokon uspije hrvatskoj javnosti reći tko stoji iza kukastog križa na poljudskom stadionu. Gospodin Ostojić fabulira. Zna da je njegova stranka još uvijek na vlasti. HDZ će uskoro biti u hrvatskoj vladi. A poznati smo po tome da smo efikasni, djelotvorni i konačno ćemo uvesti red u državu. Upravo je Ostojić poznat po „podzemenim radnjama“.