Izdvojio bih iz novog izdanja našeg newslettera dvije teme: HDZ-ov stav o prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu te SDP-ovo „izigravanje“ resornoga saborskog odbora prilikom imenovanja nove pravobraniteljice za djecu - kazao je za hdz.hr predsjednik Odbora za obitelj i mladež mr. sc. Stjepan Adanić

Pred čitateljima je novi glasnik HDZ-ova nacionalnog Odbora za obitelj i mladež (obitelj.hr). Zaštita obiteljskih vrijednosti osnovica je opstanka svakog društva, a upravo ta misao zaglavni je kamen našeg biltena, koji, evo, izlazi drugi put. Ništa manje zanimljiv, ništa manje aktualan nego u prvom broju.

- Važno je naglasiti da u glasniku mogu pisati i suradnici koji nisu članovi HDZ-a, ali se slažu s našim temeljnim političkim stajalištima i vrijednostima koje promičemo. Izdvojio bih iz drugog broja dvije teme: naš stav o prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu te SDP-ovo „izigravanje“ resornoga saborskog odbora prilikom imenovanja nove pravobraniteljice za djecu - kazao je za hdz.hr predsjednik Odbora za obitelj i mladež mr. sc. Stjepan Adanić.

Izjednačuju partnerstvo s brakom

Hrvatska  javnost - već umorna od Milanovićevih / Jovanovićevih pokušaja da je svjetonazorski „redizajnira“ - u prilici je tako ponovno svjedočiti „novoj pravednosti i demokraciji u režiji SDP-a“. No krenimo redom.

- Usprkos činjenici da je Ustavom i Obiteljskim zakonom brak definiran kao životna zajednica  žene i muškarca, zakonskim se prijedlogom izjednačava životno partnerstvo s brakom gotovo u svim segmentima. Kroz prijedlog Zakona o životnom partnerstvu, također, želi se roditeljska skrb prenijeti na treću osobu, što je potpuno neprihvatljivo. Pritom je zanimljivo i to što Sud EU propisuje da su građansko-statusna pitanja poput uređenja obitelji u autonomnoj nadležnosti samih država članica, a isto propisuje i Povelja o ljudskim pravima EU - istaknuo je u uvodniku glasila mr. sc. Adanić.

Dakle, od aktualne vlade nitko ne traži da donese takav zakon, nije riječ ni o kakvim „europskim standardima“, na koje se često lažno pozivaju, nego isključivo o novoj ideološkoj vojni SDP-a i nametanju vlastitih (manjinskih) vrijednosti većini hrvatskih građana.

Revolucionarno pravo

Imenovanje nove pravobraniteljice za djecu još je jedan primjer kako - ponovimo Milanovićevu prvoaprilsku šalu - „najbolja vlada do sada“ funkcionira. U članku „Što je SDP htio sakriti od Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora?“ osuđuje se to što je potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, na inzistiranje Kluba zastupnika SDP-a, odlučio provesti raspravu o toj točki dnevnog reda prije nego što se o pravobraniteljici očitovao mjerodavni saborski odbor. Što je flagrantna povreda Poslovnika i (još jedan) eklatantan primjer tzv. partijskoga revolucionarnog prava. 

U članku „Demografska obnova - temelj razvoja Hrvatske“ prof. dr. sc. Drago Prgomet osvrnuo se na porazne demografske podatke i o toj temi nedavno održanome okruglom stolu u organizaciji HDZ-a. „Odlaskom mladih i školovanih, šteta je nepopravljiva, kako demografska, tako i intelektualna“, napisao je zamjenik predsjednika HDZ-a. 

BiH, starije osobe, ovisnici, Kuharić…

Teško socijalno i ekonomsko stanje u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na ulogu i položaj Hrvata, tema je pak članka dr. Josipa Sarića. U novom broju glasila obitelj.hr možete još pročitati, među inim, članke o skrbi za nemoćne i starije osobe, o obiteljima ovisnika o drogama, osvrt na Strategiju Europa 2020 za pametan, održiv i uključiv rast...

I za kraj, navedimo i da povodu 12. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića obitelj.hr donosi poučan tekst o njegovom životu i mukama koje je prolazio pred komunističkim terorom.

Glasnik obitelj.hr donosimo u prilogu. Ugodno čitanje!

PrivitakVeličina
obitelj.hr_broj_2.pdf5.15 MB