Svi iz 'Trećeg puta' otpali su od SDP-a - to je čvrsta ljevica koja nema šanse u hrvatskom narodu! * Vlada je toliko nesposobna da joj u dvije godine nije proradio softver za EU fondove! * Bajićeva borba protiv kriminala i korupcije bila je selektivna - zašto još nisu riješene SDP-ove afere?! * Savez za Hrvatsku još će više usmjeriti pažnju pravih narodnjaka i demokršćana prema HDZ-u! - istaknuo je, među inim, predsjednik Karamarko u Koprivnici.

U subotu, 8. veljače, u Koprivnici je svečano obilježena 24. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Dvorana „Domoljub“, tradicionalno mjesto okupljanja naših članova i simpatizera, malo kad je bila tako ispunjena. Dupkom! Od više od 400 uzvanika i namjernika, mnogi su ostali izvan dvorane. Očito, rast snage i rejtinga HDZ-a itekako se osjeća na terenu. Mnogi će reći da se vratio zanos iz 90-tih, iz dana ponosa i slave…

Sugestivna pitanja

Uoči svečanog skupa, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara, uglavnom ekipe HTV-a. Najveći dio njih bio je, blago rečeno, sugestivan. „Je li osnutkom Saveza za Hrvatsku HDZ propustio priliku?“. „Bojite li se raspršivanja glasova?“. „Biste li okušali svoju popularnost na predsjedničkim izborima?“. Sic!

Nije se, dakako, mimoišlo ni pitanje o „rezultatima“ najnovije Josipovićeve kućne „ankete“ (tzv. Crodemoskop), koju većina medija i dalje uzima zdravo za gotovo. A da se pritom novinari nisu „sjetili“ velike on-line ankete Jutarnjeg lista, po kojoj je Karamarko, kao kandidat za premijera, dobio više od 30 posto, a Milanović spao na 15-tak posto potpore. Dakle, sve po starom. Odavno smo se na to navikli. Donosimo ključne poruke predsjednika HDZ-a:  

O „ANKETAMA“ POPULARNOSTI 

Očito će nas još dugo nastojati zabavljati s tim svojim „anketama“ u pokušaju da demoraliziraju glasače HDZ-a. Uostalom, koju bih anketu trebao komentirati? Crodemoskop i njegov uzorak od tisuću ispitanika, po kojem HDZ tobože tavori na 20-tak posto potpore, ili onu iz nama inače nimalo naklonjenoga Jutarnjeg lista po kojoj, i to na uzorku od 100.000 ljudi, imamo oko 33 posto. U krajnjem slučaju, ne zamaramo se ni anketama ni „anketama“. Zasigurno smo najjača hrvatska stranka, daleka jača od SDP-a, što će se ponovno pokazati i na svim nadolazećim izborima. Kako često znam reći: izbori su jedina vjerodostojna anketa.

O TZV. SAVEZU ZA HRVATSKU

Nama iz čitavog niza razloga odgovara takvo objedinjavanje. Mi smo stožerna hrvatska stranka - narodnjačka. Njihovo će okupljanje još više usmjeriti pažnju pravih narodnjaka i demokršćana, umjerenih i odmjerenih građana, prema HDZ-u.

O RUŽI TOMAŠIĆ 

HSP „Dr. Ante Starčević“ naš je koalicijski partner. Upravo se dogovaramo o mjestima na listi za euroizbore. Ne vidim razloga da gospođa Ruža ili netko drugi iz njene stranke, ovisno o njihovoj odluci, ne bude na našoj pobjedničkoj listi.

O TREĆEM PUTU & JOSIPOVIĆU

Tzv. treći put svodi se na jednu primitivnu i sada već prilično dosadnu teza. Budući da SDP definitivno ne valja - što vidi cijela nacija - oni čitavo vrijeme pokušavaju „dokazati“ da ni HDZ ne valja. Premda mi uporno rastemo i pobjeđujemo!? Što žele? 'Treći put' trebao bi gospodina Josipovića dovesti do drugog mandata. Tu su Gabrićev Nacionalni forum, Bandić i slični. No svi su oni otpali od SDP-a. To je sve jedna čvrsta ljevica koja nema šanse u hrvatskom narodu.

O MLADENU BAJIĆU

Nismo zadovoljni s čitavim nizom elemenata u njegovom radu. Prije svega, borba protiv kriminala i korupcije bila je selektivna - presudno usmjerena prema članovima HDZ-a, sada već bivšim. Oni su na sudu, no neki drugi nisu. Još dok sam bio ministar, neki slučajevi sa SDP-ovcima u glavnim ulogama bili su na čudan način odbačeni. I danas svakodnevno izbijaju nove SDP-ovske afere, ali je pravna država opet vrlo spora. Godinu dana već čekamo na rasplet, primjerice, slučaja sisačko-moslavačke županice. Državno odvjetništvo još nije propisno reagiralo ni na aferu Šegon. I tako dalje…

Volio bih da takav rad g. Bajića nije posljedica politike - da ne ovisi o trenutačnoj snazi pojedinih opcija. Vidjet ćemo. U travnju će se glasovati o njegovom reizboru, dotad ćemo sve dobro analizirati i vrlo otvoreno popričati o onome što nije bilo dobro. Jer, veliki dio javnosti smatra da su njegove odluke utjecale čak i na rezultate parlamentarnih izbora. 

O NOTORNOJ VLADI

Na katastrofalni smo rad ove vlade pravodobno i dobronamjerno upozoravali: na današnji dan imamo 381.000 nezaposlenih, a za mjesec ili dva - na žalost - premašit će 400.000. Vlada se ničim ne bavi osim poreznom presijom i nemuštim pokušajima da tako napuni proračun. Pritom su ovih dana opet propustili povući dodijeljena nam sredstva iz EU fondova. No pokušavaju se opravdati da im nekakav softver nije proradio, a za to im je opet „kriv“ HDZ. Kao da već dvije godine nisu na vlasti!? 

Oni postupaju već potpuno iracionalno. Njihov se program sveo na obračun s HDZ-om, na pokušaje svaljivanja vlastite krivnje na HDZ, umjesto da se koncentriraju na ono jedino za što su dobili mandat - da privuku investicije, da dadnu vjetar u leđa gospodarstvenicima... Prošle su dvije godine njihovog mandata, a ništa nisu postigli! I sljedeće dvije godine, ako ne odu s vlasti, samo će se nastaviti agonija: obračuni sa svim i svakim, s protivnicima i međusobno. Svaki novi dan njihove vlasti izgubljeni je dan za Hrvatsku i za naše građane, koji njihov nerad itekako osjećaju na svom standardu. Gospodarstvo je u kolapsu „zahvaljujući“ isključivo ovoj nesposobnoj i neučinkovitoj vladi. A svaljivanje krivnje na HDZ neće otvoriti radna mjesta.

O OTPUŠTANJIMA U PODRAVCI 

To je u njihovom stilu: umjesto da reinvestiraju, da šire proizvodnju, otvaraju radna mjesta - oni otpuštaju radnike! Je li to priprema za neke druge „procese“? Teško je u ovom trenutku o tome govoriti, ali u svakom slučaju nije dobro. Podravka je simbol, brand Koprivnice i cijele Podravine. Žalosno je što se SDP-ova uprava s njom poigrava.