Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović osnovala je Vijeće za domovinsku sigurnost. Za predsjednika Vijeća je imenovan general Damir Krstičević, predsjednik HDZ-ova Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove.

Iskustvo i znanje

Predsjednica RH u Vijeće je imenovala generale - Antu Gotovinu, Mladena Markača, Miljenka Filipovića (predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“), Josipa Štimca (član Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove), Marijana Marekovića, Ivana Pokaza, prof. dr. Krešimira Ćosića, Pavla Miljavca i Josipa Čuletića. 

Komodor Ivica Tolić i  brigadir Zoran Piličić (potpredsjednik ZGBŠ-a Grada Zagreba) su, također, postali članovi navedenog vijeća, kao i admiral Davor Domazet Lošo, viceadmiral Zdenko Simičić i pukovnik Ante Šoljić.

Savjeti i analize

Vijeće za domovinsku sigurnost vodit će stručne rasprave o pojedinim pitanjima iz područja nacionalne, odnosno domovinske sigurnosti u svrhu pripreme odgovarajućih stručnih podloga i analiza. Savjetovat će predsjednicu RH u izvršavanju Ustavom utvrđenih dužnosti i ovlasti.