Predsjednik HDZ-a sinoć je gostovao u središnjem Dnevniku HTV-a - iz osječkog studija uživo je razgovarao s voditeljicom Sanjom Mikleušević Pavić. Pitanja i potpitanja - očekivana: nepravomoćna presuda u predmetu Fimi media, prostačka lupetanja SDP-ovca Nenada Stazića „da HDZ treba ugasiti“ i da trebamo „prihvatiti odgovornost“, maliciozne najave HDZ-ova „bankrota“, „problem“ s EPP-om zbog Ruže Tomašić... Nijedno pitanje, dakle, o diletantskoj Kukuriku vladi, rekordnom broju nezaposlenih ili Josipovićevoj suodgovornosti za gospodarsko-socijalni kolaps. Također očekivano. Prenosimo ključne Karamarkove poruke: 

O KOLEKTIVNOJ ODGOVORNOSTI

Ponavljam po tko zna koji put: ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost! Ona bi značila da je svaki član HDZ-a danas odgovoran zato što se nekolicina ljudi bavila nečasnim radnjama. Gledajte jednu činjenicu. Zaslugom ove vlade, jedna trećina Hrvatske spala je na status sirotinje; imamo 387.000 nezaposlenih, mnogi od njih naši su članovi. Tko ima pravo tvrditi da oni pripadaju „zločinačkoj organizaciji“!? 

Tražimo da se odgovornost individualizira. Znaju se imena počinitelja. Smijem još samo reći da vjerujem, još uvijek, u hrvatski pravni sustav - da ćemo u drugostupanjskoj biti oslobođeni, da će Vrhovni sud donijeti ispravnu odluku.

O „GAŠENJU“ HDZ-a

To je tek jedna od neozbiljnih izjava g. Stazića na kakve smo već navikli. Njegova želja da HDZ bude kolektivno „kriv“ nije nova - njegova stranka nas pokušava kazniti još od davne 90-te. 

O BORBI PROTIV KORUPCIJE

S DORH-om sam kao ministar unutarnjih poslova pokrenuo sve procese i postupke o kojima sada govorimo. HDZ je započeo borbu protiv korupcije u ovoj državi - toliko da se zna.

O UZLETU STRANKE

Stranka se homogenizira, učvršćuje. Jučer smo dobili - i ja osobno - na stotine sms-ova i mailova podrške. Naši se članovi ne mire s tim da su proglašeni pripadnicima „kriminalne organizacije“. Stranka je već duže vrijeme u velikom uzletu, a to neće zaustaviti čak ni ova situacija.

O POVRATU NOVCA

Istina je, neprestano se javljaju naši dragi članovi i nude da sami prikupe novac koji bi po nepravomoćnoj presudi Stranka trebala vratiti. No ne bih se bavio hipotezama, računamo da će HDZ biti oslobođen odgovornosti.

O RUŽI TOMAŠIĆ

Svakako će biti na našoj listi. Vidio sam priopćenje g. Daula, ne znam zbog čega je došlo do te, rekao bih, buke u slušnom kanalu. Već večeras se u Bruxellesu te stvari raščišćavaju. G. Daul vrlo je iskusan i korektan političar. I siguran sam da mu je u interesu, kao i nama, da iz Hrvatske dobije pobjedničku listu. Lista će biti onakva kakvu je dogovorimo s našim koalicijskim partnerima. I sigurno će, ponavljam, biti pobjednička i pučanima donijeti veći broj mandata u Europskom parlamentu.