Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo iz Sarajeva (predsjednik don Ante Jelić) i ove je godine, već 12. put, organiziralo hodočašće iz Zagreba u Bleiburg. O 70. obljetnici stradanja Hrvata na Bleiburškom polju i Križnom putu, hodočašću su se pridružili mnogi HDZ-ovci i HDZ-ovke - bivša eurozastupnica Zdravka Bušić, predsjednik Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ Grada Zagreba general Željko Glasnović, tajnik (nacionalnog) Odbora za branitelje Josip Vidović, predsjednica naše stranke u Općini Erdut (Osječko-baranjska županija) Snježana Brzica...

Postaje Križnog puta

Hodočasnici su krenuli jutros iz Kustošijanske ulice - s mjesta gdje je otkrivena masovna grobnica žrtava komunističkog terora iz svibnja 1945. godine. Na putu kroz Sloveniju do Bleiburga proći će 14 postaja, 14 masovnih grobnica, u kojima leže posmrtni ostaci hrvatskih žrtava likvidiranih na Križnom putu. 

Svake godine hodočasti se drugim putom do Bleiburga - kako bi se počast odala što većem broju žrtava. Naši će hodočasnici stići u Bleiburg 15. svibnja, a u subotu će 16. svibnja sudjelovati na središnjoj komemoraciji na Bleiburškom polju.

Da se nikad ne zaboravi!