Nakon izjave predsjednika Ive Josipovića u kojoj je pozvao Vladu, oporbu i branitelje da sjednu za stol kako bi se riješila situacija s ćirilicom u Vukovara, HDZ je odaslao sljedeće priopćenje:

Kao što smo više puta javno govorili, HDZ podržava sve ono što je prihvatljivo stradalnicima, braniteljima i građanima Vukovara. Stoga, ponovno apeliramo na zdravi razum i tražimo da se poštuju još uvijek svježe vukovarske rane, ponovo pozivamo naše sugrađane srpske nacionalnosti da u Vukovaru vode računa o osjećajima svojih sugrađana Hrvata i, na kraju, insistiramo da se Ustavni zakon primjenjuje u cijelosti.

S tim u svezi ističemo kako nemamo ništa protiv bilo čije inicijative koja bi vodila razumnom rješenju, pa tako ni Predsjednikove, ali nas čudi da on pokreće novu nedefiniranu inicijativu, a da kao vrhunski pravnik i dalje ignorira članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Zato, na kraju, pozivamo predsjednika Josipovića da se javno očituje o članku 8. Ustavnog zakona - koji u Vukovaru, u ovom trenutku, priječi implementaciju Zakona i uvođenje dvojezičnih natpisa.