Grabar-Kitarović bit će predsjednica koja će se zalagati za iznošenje cjelovite istine o Domovinskom ratu te u svojim nastupima gajiti poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, poštivati i voljeti simbole i znakovlje hrvatskog nacionalnog identiteta! - ističe se u pismu kojim je Upravni odbor Hrvatskoga generalskog zbora pozvao sve građane RH da u nedjelju, 11. siječnja, izađu na izbore i daju svoj glas kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović - glas za bolju, samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku!

Donosimo ključne naglaske iz pisma, a međunaslovi su urednički:

ZA zajedništvo hrvatskog naroda!

Uspoređujući programe i nastupe kandidata, vidljivo je da se program Kolinde Grabar-Kitarović temelji na viziji aktivne i odgovorne uloge predsjednika države, koji će učiniti sve kako bi Hrvatska postala uspješna članica EU i NATO-a. 

Kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ne zaoštrava retoriku, insistira na zajedništvu hrvatskog naroda, pomirbi, upravo kao što je to činio i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Na temelju tog zajedništva i pomirbe Hrvatska je izborila međunarodno priznanje i pobjedu u Domovinskom ratu.

Narušena nacionalna sigurnost!

U petogodišnjem mandatu sadašnjeg predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH g. Ive Josipovića sposobnost nacionalne sigurnosti u znatnoj je mjeri narušena, što je vidljivo iz sljedećih činjenica:

1. Sustavno smanjivanje brojčane veličine djelatnog sastava OS RH;

2. Usmjerenost na trošenje financijskih sredstava namijenjenih za obranu isključivo za potrebe sudjelovanja OS RH u međunarodnim vojnim operacijama;

3. Zanemarivanje donošenja ključnih dokumenata nužnih za jasno definiranje strukture obrambenog sustava (Strategija nacionalne sigurnosti RH);

4. Ukidanje već postojećih i razvijenih sposobnosti Oružanih snaga;

5. Znatno narušavanje sposobnosti zaštite zračnog prostora RH, što izravno dovodi do gubitka dijela suvereniteta RH, jasno precizirane u Ustavu.

ZA zaštitu suvereniteta i vlastiti obrambeni sustav! 

Iz programa predsjedničke kandidatkinje gospođe Kolinde Grabar Kitarović jasno je vidljivo da je prepoznala važnost segmenta obrane kao vitalnog dijela opstojnosti i suverenosti Republike Hrvatske te da se jasno odredila da svaka zemlja mora biti u stanju samostalno braniti i zaštititi svoj suverenitet. Pripadnost NATO-u dodatni je jamac sigurnosti, ali zbog toga ne smijemo zanemariti izgradnju vlastitoga obrambenog sustava - što se uporno pokušava prezentirati hrvatskom narodu.

ZA istinu o Domovinskom ratu!

Gospođa Kolinda Grabar Kitarović zalaže se za iznošenje cjelovite istine o Domovinskom ratu te gaji u svojim nastupima poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, poštuje i voli simbole i znakovlje hrvatskoga nacionalnog identiteta.

Stoga, Hrvatski generalski zbor poziva sve građane Republike Hrvatske da u nedjelju 11. siječnja izađu na izbore i daju svoj glas gospođi Kolindi Grabar Kitarović - glas za bolju, samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku!