(AUDIO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - po završetku 4. kruga konzultacija s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović - na Pantovčaku odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara.

Izjavu predsjednika Karamarka možete poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SABORSKOJ VEĆINI

Predsjednici smo dokazali da raspolažemo saborskom većinom - pokazali smo 78 potpisa. Tu saborsku većinu čine, dakle, 63 naša potpisa i 15 Mosta. To je za sada, međutim imamo najave nekih drugih ljudi koji bi ustupili svoje potpise u zajedničku grupu. 

O KRITERIJU STRUČNOSTI

Razgovarat ćemo o resorima u vladi. Prioritet je stručnost, moral i domoljublje onih koji će ih preuzeti. Hrvatska nema pravo na loše eksperimente. Tko god predloži nekoga, imao člansku iskaznicu neke stranke ili ne, pogledat će se reference, životopis i stručnost. Neće nam puno trebati vremena za sve to - naši građani više ne mogu trpjeti ovu situaciju. Jer, ona je sve teže i teža. 

O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA

Gospodin Milanović je jako opsjednut segmentom državne uprave koji se bavi sigurnošću. Vjerojatno su to njegovi mali kompleksi jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Onda smo mu mi koji smo bili u policiji i sigurnosnim službama uvijek sumnjivi, ali mi smo služili Domovini. Čovjek gubi, a onaj tko gubi ima se pravo ljutiti. Ali se on i nema pravo ljutiti jer je četiri godine upropaštavao Hrvatsku, a imao je ambicije to raditi još četiri godine. A sada se ljuti jer mu je to onemogućeno.