(VIDEO) Čakovec. U dupkom punoj dvorani Centra za kulturu održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za III. izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Velebno, pobjedničko ozračje - deseci i deseci zastava, kako stranačkih, tako nacionalnih. Deseci i deseci zastava - kako stranačkih, tako nacionalnih.

Na jednom mjestu okupljeni brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Zajedno - za jaku Hrvatsku!

Predsjednik Karamarko predstavio je - često prekidan gromoglasnim pljeskom - u svom govoru ključne točke Izbornog programa.

Mi smo dvije godine radili na našem programu - radili smo ga zajedno s našim prijateljima iz Njemačke. A to je SDP ismijavao. Udružili smo se onima koji imaju znanja i iskustva - da pomognemo Hrvatskoj. A premijer na odlasku želi se svađati, a ne sučeljavati. Nudi sebe, a ne program. Nećemo nasjesti na te infantilnosti već provoditi naš program za hrvatsku budućnost! - samo su neke od poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Prioritet - snažan gospodarski razvoj

Ovo je skup hrvatske budućnosti i vjere u bolje sutra. Pozivam vas da se pridružite narodnoj većini koja će 8. studenog smijeniti ovu nesposobnu vlast. Te Hrvatsku usmjeriti prema budućnosti kakvu ona zaslužuje. Želimo za hrvatsku budućnost - pet i više posto rast BDP-a godišnje, namjeravamo povući pet milijardi iz EU fondova, najmanje pet posto smanjiti nezaposlenost, najmanje pet posto povećati mirovine. Uvesti nove standarde - u Hrvatskoj se na izdavanje građevinske dozvole čeka 188 dana. A potreban je čak 21 dokument. Želimo, dakle, provesti niz mjera koje će otvoriti nova radna mjesta, privući više investicija, više životne sigurnosti i uspjeha za društvo. Naš program nudi snažan gospodarski razvoj - otvara svakom građaninu budućnost.

Milanović nudi sebe, a ne program

SDP poručuje „nema povratka na staro“. Vikati to na sav glas, a ne nuditi ništa novo - obična je prijevara. Nisu ponudili ništa novo jer za to treba imati viziju. Program. A objavljuju u medijima da su tiskali nekakav popis nerazrađenih ideja i to su nazvali svojim „programom“. To je podcjenjivanje zdrave pameti i zdrave logike. Mi smo dvije godine radili na našem programu - radili smo ga zajedno s našim prijateljima iz Njemačke. A to je SDP ismijavao. Udružili smo se onima koji imaju znanja i iskustva - da pomognemo Hrvatskoj. Premijer na odlasku traži sučeljavanje - želi se svađati, a ne sučeljavati. Nudi sebe, a ne program. Nećemo nasjesti na te infantilnosti - već provoditi naš program za hrvatsku budućnost. 

Nećemo Milanovićev „rast“!

Šokirao sam se kad sam vidio kako ova vlada gleda Hrvatsku u sljedeće četiri godine. Njihova projekcija rasta za 2016. je jedan posto, za 2017. - 1,2 posto, za 2018. -1,5 posto. To je njihova projekcija, Hrvatska za jedan posto i to nazivaju - „rast“. U mandatu ove vlade BDP je pao za 3,5 posto. Traže mandat da bi za sljedeće četiri godine došli na nulu s koje su rušili naš BDP - nevjerojatno! To je podcjenjivanje ljudi.

SDP-ove stihijske, populističke mjere

Hrvatska je sada u svakom pogledu u najkritičnijem razdoblju od stjecanja svoje suverenosti i samostalnosti. Bilježimo rekordnu nezaposlenost i dramatičan pad zaposlenosti, egzodus mladih i obrazovanih Hrvata, „eksploziju“ javnog duga i deficita, pad životnog standarda i eroziju svih vrijednosti na kojima bi se trebalo graditi moderno europsko društvo. Poručuju da Hrvatska „raste“ - nekontrolirano raste njezin dug. U manje od četiri godine zadužili su Hrvatsku za gotovo 100 milijardi kuna. Svake sekunde dug se poveća za 440 kuna. Svaki građanin je zadužen 77 000 kuna. Raste broj iseljenih, broj zatvorenih obrta - u Zagrebu je 2 000 obrta manje, broj ugašenih OPG-ova, rastu redovi pred pučkim kuhinjama… Ali raste i prepotencija ove vlasti i dodvoravanje građanima. Samo mjesec dana prije raspuštanja Hrvatskog sabora, Vlada na odlasku je donijela niz stihijskih i populističkih mjera s kojima je bezuspješno pokušala kupiti glasove hrvatskih građana podcjenjujući njihovu pamet. Glas hrvatske sirotinje sveli su na vaučer od 200 kuna. Četiri godine građani trpe politiku neuspjeha, obmane, partijskog podobništva, korupcije, nedosljednosti, pokušaje rušenja temeljnih vrijednosti na kojima je nastala ova država… 

Domovinski zavjet

Naš prvi prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza, domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro, redovitog  plaćenog radnika. Samo stavljanjem u funkciju neiskorištenih prirodnih bogatstava - zemlje, vode, energije, ljudi… Samo buđenjem  zapuštenih  gospodarskih potencijala. Samo našim radom, pameću i ljubavlju prema njoj, stvorit ćemo jaku Hrvatsku. To neće biti lak put - čeka nas puno posla!

Jedini kriterij - stručnost!

Smanjit ćemo broj ministarstava i ukinuti ono što je SDP stvorio u ove četiri godine - paralelne strukture partijskih podobnika. SDP je podijelio sinekure svojim partijskim podobnicima. Posao se dobiva samo ako si član SDP-a i HNS-a - bez obzira na moralnost i stručnost. Dosta je toga! To politikantstvo je pogubno za gospodarstvo. Tvrtkama u državnom vlasništvu moraju upravljati stručnjaci. Poduzetnici i građani lutaju od vrata do vrata ako žele riješiti neki zakon. U Hrvatskoj se dnevno donosi jedan zakon. U toj šumi zakona - gubi se energija i volja za rad. Tko će investirati u takvim okolnostima? Potrebno je osigurati brzu i učinkovitu uslugu. 

Odmah krećemo s projektima

Cilj nam je Hrvatsku učiniti privlačnom za domaća i strana ulaganja. Investicijski potencijal bit će usmjeren stvaranju preduvjeta za ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske. U ovom kraju je najniži prosjek plaća. Najmanja je nezaposlenost, ali najmanje su plaće. Imamo spremne kapitalne strateške projekte - Pelješki most, izgradnja željezničkih pruga, izgradnja morskih i riječnih luka… Vi koji živite između rijeka Mure i Drave znate što znače vodni resursi. Imamo projekte navodnjavanja i odvodnje te proizvodnje hrane. Ogromne površine obradivog zemljišta stoje neobrađene. A jedan hektar navodnjenog zemljišta iziskuje zapošljavanje jedne osobe. To nam je jedan od prvih projekata. 

Razvoj poduzetništva i obrtništva

Ulagat ćemo u malo poduzetništvo i obrte - koji upravo u Međimurju ili varaždinskom kraju imaju dugu tradiciju. Ali su ograničeni - kao i drugdje - nedovoljnim poticajima. Te - da se tako izrazim - neprijateljskom poreznom presijom. Moramo zaštiti i potaknuti vlastitu proizvodnju - kako to čine sve razvijene države EU. Potrebno je sve učiniti da mladom čovjeku postane privlačno biti poljoprivrednik. U sjevernim hrvatskim krajevima poticat ćemo razvoj turizma. Mnogo toga je ova vlast propustila učiniti - namjerno ili zbog nesposobnosti.

ZA bolju budućnost Domovine

Stat ćemo na kraj SDP-ovoj politici obezvrjeđivanja Domovinskog rata. Bio sam u policiji i znam koliko ljudi iz ovog kraja poginulo za Hrvatsku. Širom Hrvatske ste se borili jer u trenutku kad je trebalo braniti Hrvatsku u vama kao da se probudio taj hrvatski duh koji ste stoljećima uspjeli sačuvati. Brižno čuvate spomen na Zrinske. A pod vodstvom Domoljubne koalicije sljedeće godine obilježit ćemo veliku obljetnicu, 450. godišnjicu junaštva Nikole Šubića Zrinskog i junaka. Na spomen hrvatskoj časti i junaštvu. Častimo slavnu prošlost, nadahnjujemo se njome, ali živimo mislima usmjerenim na budućnost. Za dobro naše domovine i naše djece. Ova će vlada imati dosta godina pred sobom da razmišlja o svojim pogreškama, a, rekao bih, i grijesima. Da se pokaju za njih omogućit ćemo im našom pobjedom 8. studenog! Mi ćemo našim kvalitetnim programom, jasnom vizijom i vrijednim radom stvoriti Hrvatsku kakvu su sanjali naši očevi i djedovi. Ginući i živeći za Hrvatsku. To je naša obveza i zavjet! I nikada nemojmo zaboraviti naše ishodište - učenje našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

POBJEDNIČKO ZAJEDNIŠTVO

A prisutnima su se obratili predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, stožerni brigadir Željko Dvekar, predsjednik Mladeži HDZ-a Međimurske županije Matija Žugec i predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić.

PROGRAMSKI SKUPOVI

Vukovar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-vukovara-nas-domovinski-zav...

Sesvete

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-sesveta-sdp-nudi-rast-od-jedan-po...

Virovitica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-virovitice-sdp-ova-vlada-mora-nar...

Sisak

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-siska-sdp-ov-program-je-nas...

(FOTO: Martina Cvek)