(AUDIO) Uvijek među narodom - neprestano na terenu! Predsjednik Tomislav Karamarko posjetio je danas 23. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu (Bjelovarsko-bilogorska županija). Valja istaknuti da je ovo najveći poljoprivredni sajam u Hrvatskoj - na njemu će se u tri dana, koliko traje, predstaviti više od 500 izlagača. Manifestacija je ovo od iznimne važnosti za hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo u cjelini. Očekuje se nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, a središnji događaj bit će Državna stočarska izložba. Veliko zanimanje posjetitelja zasigurno će pobuditi i smotra domaćih proizvođača traktora i stočne hrane. 

Predsjednik HDZ-a dočekan je srdačno - kao i svugdje gdje dođe. Brojni građani podružili su se s njim, rukovali i fotografirali za uspomenu dok je obilazio sajam. 

U društvu predsjednika Karamarka bili su, među inima, potpredsjednik HDZ-a Marijan Coner, predsjednik bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a Miro Totgergeli, predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić, predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a Darko Sobota, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Franjo Lucić, predsjednik bjelovarskog (gradskog) HDZ-a Ante Brkljačić, tajnik HDZ-ova Odbora za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Tugomir Majdak…

Tijekom obilaska sajma, predsjednik Karamarko dao je izjavu za medije. Komentirao je, među inim, Milanovićev predizborni populizam u nedostatku ikakvog suvislog rješenja za tešku gospodarsku situaciju, enormno zaduživanje države u mandatu ove vlade, golemi egzodus, prljavu SDP-ovu kampanju u nedostatku argumenata, naš gospodarski program kojeg su izradili naši stručnjaci - zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta, datum izbora…

Izjavu možete poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O RJEŠENJU ZA DUŽNIKE U „ŠVICARCIMA“

Jasno je da ovaj zakon koji Milanovićeva vlada predlaže - nije dobar. Zar Milanović doista misli da će mu banke pokloniti sedam milijardi kuna za njegovu kampanju. Tih sedam milijardi kuna će pasti na leđa poreznim obveznicima. Milanović kaže da će u drugom koraku bankama davati nekakve bonuse s obzirom na poreze. Opet će, dakle, građani - i oni koji nisu dizali te kredite - biti suodgovorni i na neki načini biti oštećeni. Moramo riješiti problem dužnika s kreditima u švicarskim francima. Ali, moramo naći realno rješenje. Dakle, rješenje koje nije u službi predizborne kampanje i koje nije, rekao bih, mjehurić od sapunice. A to je upravo ovo što nudi Milanović.

O GOSPODARSKOM PROGRAMU

Svi znaju za naš gospodarski program - kojeg su izradili naši stručnjaci, zajedno s onima iz uglednog bavarskog IFO instituta. Elemente tog programa ćemo, naravno, otkrivati u onoj mjeri u kojoj to nama bude strateški potrebno. Mi smo politička stranka i moramo imati strategiju. S druge strane, već smo vidjeli da nekoliko stvari koje smo objavili -  kopirali su ih. To više nećemo dopustiti. Imamo jedan konzistentan, dobar program. Te program korištenja EU fondova - to sada ekskluzivno objavljujem. A to ćemo predstaviti u samoj kampanji. SDP nema program. Iza sebe imaju neuspjehe i ne znaju što bi još mogli ponuditi građanima.

O SDP-ovoj PRLJAVOJ KAMPANJI

SDP je već dugo u prljavoj kampanji. Apeliramo da kampanja bude čista i sučeljavamo se argumentima. Oni su tu u inferiornoj situaciji jer nemaju što sučeliti u smislu argumenata. Zato pribjegavaju prljavoj kampanji i osobnim uvredama. Sve se pokušava svesti na osobne relacije nekih ljudi - to nije dobro! Ovo nije neki autonomni Milanovićev show, ovo je vrlo odgovorna situacija. Čovjek koji tri i pol godine gubi - vrijeme je da to prizna. Da ništa nije učinio i to bi bila jedna poštena pozicija koju bismo znali cijeniti. Što se nas tiče, ponavljam, kampanja će biti afirmativna.

O DATUMU IZBORA

Kad god predsjednica RH odredi datum izbora - to će biti datum pobjede Hrvatske demokratske zajednice i poraza Kukuriku koalicije.

O MILANOVIĆEVU POPULIZMU

Ovo što se sad događa nije viđeno u povijesti hrvatske demokracije. Nevjerojatno je što rade! Cijelo vrijeme prelijevaju iz šupljeg u prazno nekakva sredstva - ne bi li „kupili“ glasače. Rekao sam jučer jednu usporedbu - Djed Mraz s karticom kojoj nije vlasnik - i koja je u debelom minusu - kupuje poklone i dijeli ih okolo da bi „kupio“ glasače.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-spreman-sam-sluziti-narodu-i-b...

O TEŠKOM STANJU U GOSPODARSTVU

Čim je SDP došao na vlast, BDP je pao. Od kada su na vlasti, BDP je pao oko 3,5 posto! To je jedan veliki krater u koji su nas ubacili. A sad su gospodarstvo kao podignuli za jedan posto. Znate, to je kao da ste na dnu bunara pa su vas digli koji centimetar gore! To je njihova promidžba. Osim toga, 100.000 iseljenih, skoro 100.000 ugašenih radnih mjesta, deficit 17 milijardi kuna - to su njihovi „rezultati“. To je svim građanima jasno.       

O PROIZVODNJI HRANE     

Posjetio sam ovaj sajam jer jedna od prvih točaka našeg programa jest oživljavanje poljoprivrede. Vraćanje života na selo tako da počnemo proizvoditi hranu - ne smije Hrvatska uvoziti 70 posto hrane! To je tragedija! Oko 50 posto obradivih površina u Hrvatskoj je neobrađeno! Znate li da od svih obradivih površina - koje su u posjedu hrvatske države - 58 posto stoji neobrađeno? To je sramota koju ne možemo dopustiti! Vratit ćemo hrvatskom seljaku interes i motiv da počne raditi i zarađivati. I, napokon, stvoriti od Hrvatske jednu državu koja će biti sila u proizvodnji hrane.

(FOTO: Martina Cvek)