(VIDEO) Karlovac. Ponos. Domoljublje i - zajedništvo. U dupkom ispunjenoj Školskoj sportskoj dvorani održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za VII. Izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Velebno, pobjedničko ozračje. Na jednom mjestu okupili su se brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Pobijedit ćemo na izborima i preuzeti odgovornost za sudbinu Domovine. Okupili smo najbolje i najstručnije. Kvaliteta našeg programa jamči gospodarski rast i razvoj. Potrebno je učiniti zaokret - za jaku Hrvatsku. Za nacionalni identitet i demografsku obnovu. 

Program za jaku Hrvatsku

Predsjednik Karamarko predstavio je - često prekidan snažnim pljeskom - glavne točke našeg Izbornog programa. 

Ova vlada nema koncept kako Hrvatsku izvući iz krize. Stanje u Hrvatskoj je krajnje teško. Od svih problema, najbolniji su velika nezaposlenost, odlazak mladih, depopulacija i sve veće zaduživanje države. Toj agoniji, nasreću, brzo dolazi kraj, a dolazi vrijeme obnove i razvoja. To ćemo postići našim programom - pripremali smo ga s najboljim stručnjacima! - samo su neke od snažnih poruka iz govora budućeg premijera.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Pobjeđujemo!

S posebnim osjećajima ponosa i zahvalnosti došli smo u ovaj grad - koji je kroz povijest uvijek stajao na braniku Domovine. Posebno pozdravljam sve vas, hrvatske branitelje, koji ste od Lasinje do Senja obranili 1991. ovaj kraj od četničkih hordi. Sačuvali slobodan put do mora i dali golemi doprinos oslobođenju Hrvatske. Ovo je skup vjere u hrvatsko sutra. Odlučni smo pobijediti na izborima 8. studenog i smijeniti ovu nesposobnu vlast. To je uvjet da Hrvatska nakon četiri godine nazadovanja krene u budućnost kakvu zaslužuje. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost za upravljanje Hrvatskom i učinimo je ozbiljnom državom, onakvom kakva je bila dok ju je vodio dr. Franjo Tuđman. Hrvatska mora biti država u kojoj ćemo živjeti ponosno, dostojanstveno, zadovoljno i sigurno.

Narod se ne može prevariti

Nećemo i ne možemo se zadovoljiti nekakvim kozmetičkim promjenama - koje sada nudi ova nesposobna i neuspješna vlada. SDP misli da može (opet) prevariti narod lažnim obećanjima. Ali, što mogu obećati kada nisu ispunili nijedno obećanje od prošlih izbora? Podsjećamo, obećali su smanjiti dug, no povećali su ga i to čine i dalje. Obećali su povećati broj zaposlenih, a on je pao. Mladima posao, ali oni masovno iseljavaju. Obećali su iskorijeniti korupciju, ali ona buja na sve strane. Broj blokiranih i siromašnih se povećava. Nijednu reformu nisu proveli, nijedna velika investicija nije ostvarena. Obećali su rast gospodarstva, a upropastili su ga! 

Vlada bez voznog reda

Ova vlada nema koncept kako Hrvatsku izvući iz krize. Niti kako omogućiti razvoj. A sada na kraju mandata - osramotili su se s vlakom kojeg je Mađarska zaplijenila. Kakva je to vlada, premijer i ministar unutarnjih poslova kojem druga država zaplijeni vlak i zarobi 40 policajaca? Čija diplomacija jednostavno nestane, raspadne se? Milanović se posvađao s pola Europe. Imamo, nasreću, odgovornu predsjednicu RH koja je izgladila situaciju. Ova je vlada, da se tako izrazim, bez voznog reda! Nažalost! Ali, to je samo finale četverogodišnje politike neuspjeha, atmosfere obračuna, obmana, partijskog podobništva, korupcije i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti na kojima je nastala moderna Hrvatska.

Temeljito pripremljen program

Stanje u Hrvatskoj je krajnje teško. Od svih problema, najbolniji su velika nezaposlenost, odlazak mladih, depopulacija i sve veće zaduživanje države. Svaki građanin je dužan 77 000 kuna! Zadužili su i naše praunuke. Toj agoniji, nasreću, brzo dolazi kraj, a dolazi vrijeme obnove i razvoja. To ćemo postići našim programom - to je program razvoja na svim područjima. Pripremali smo ga s najboljim stručnjacima. Ambiciozan je, ali ostvariv! Vjerujemo u hrvatskog čovjeka kojemu je dosta depresije. Da je ova vlada iskoristila prednosti EU fondova, BDP bi bio veći za 1,5 posto. 

Domovinski zavjet

Naš program otvara budućnost Hrvatskoj i svakom građaninu. Naš prvi prioritet, naša prva točka Izbornog programa, naša ultimativna obveza, naš domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika te redovito i dobro plaćenog radnika. Ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati imaju sve više, a siromašni sve manje i manje. Bez investicija ne možemo uspjeti, stoga smo izradili kartu investicija za cijelu Hrvatsku. To je pozivnica i domaćim i stranim ulagačima. Više novca ćemo uložiti u znanost i obrazovanje - koje pak mora biti povezano s gospodarstvom.

ZA snažnu industriju

Važan dio našeg programa je obnova industrije. Upravo je Karlovac bio jedna od perjanica industrije - naša će ga vlada opet učiniti takvim. Ali, industrije koja će se razvijati na čistim tehnologijama. 

ZA sigurnu Hrvatsku

Jedno od naših temeljnih određenja je sigurna Hrvatska. Migrantska kriza i glavinjanje ove nesposobne vlade iz greške u grešku, iz laži u laž, osnažuje našu odluku da donošenje sveobuhvatne Strategije nacionalne sigurnosti mora biti nacionalni prioritet. Ojačat ćemo Oružane snage i unaprijediti obrambenu doktrinu - prema potrebama koje zahtijeva naš geostrateški položaj. Iako smo u NATO-u, moramo biti u punoj mjeri sposobni osloniti se na vlastite snage.

Strateški i razvojni projekti

Smanjenjem porezne presije omogućit ćemo više investicija. Pripremili smo i niz drugih projekata u funkciji razvoja Hrvatske: Pelješki most, druga cijev tunela Učka, modernizacija željeznice, navodnjavanje i odvodnja, riječne luke… Svi hrvatski krajevi obuhvaćeni su u našem katalogu razvojno-investicijskih projekata.

Demografska obnova

Jedan od stupova razvoja je obiteljska politika. Prošao sam cijelu Hrvatsku i žalosno je vidjeti puste krajeve. U ovoj izbornoj jedinici previše ih je. Srce se raduje ljepoti zemlje, ali žaluje nad tom pustoši. Demografi predviđaju da će Hrvatska 2050. imati 700 tisuća stanovnika manje. Nećemo to dopustiti! Mora nas biti pet milijuna. Stoga, demografskoj ćemo obnovi dati prioritet. Svakoj obitelji s novorođenim djetetom dat ćemo potporu 1 000 eura. Premijer na odlasku rekao je da „Hrvatska za to nema novca“ - to ne mogu razumjeti. Jer - demografska obnova preduvjet je svake razvojne politike. To je investicija svih investicija!

POBJEDNIČKO ZAJEDNIŠTVO

A prisutnima su se obratili potpredsjednik HDZ-a (i karlovački gradonačelnik) Damir Jelić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Grada Karlovca Marija Jelkovac i predstavnica Mladeži HDZ-a Majda Bulić.

PROGRAMSKI SKUPOVI

Vukovar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-vukovara-nas-domovinski-zav...

Sesvete

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-sesveta-sdp-nudi-rast-od-jedan-po...

Virovitica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-virovitice-sdp-ova-vlada-mora-nar...

Sisak

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-siska-sdp-ov-program-je-nas...

Čakovec

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-cakovca-umjesto-programa-premijer...

Orašje (BiH)

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iz-orasja-nasa-ce-vlada-traziti...

Zaprešić

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-zapresica-nema-vaznije-inve...

(FOTO: Martina Cvek)