Već sam više puta isticao da je borba protiv kriminala dosad bila selektivna: udaralo se samo po HDZ-u. Ali, u zadnje vrijeme izbijaju brojne afere članova SDP-a, vidjet ćemo kako će ih Državno odvjetništvo odraditi. O tome će isključivo ovisiti odluka našega saborskog kluba o novom mandatu g. Mladena Bajića. I za predstečajne smo nagodbe upozoravali da otvaraju prostor malverzacijama. Očito zakon treba doraditi, a mogući kriminal procesuirati. I tu ima posla za Državno odvjetništvo! - istaknuo je predsjednik Karamarko na početku mini-turneje po Splitsko-dalmatinskoj županiji

Kaštela & Trogir, 21. & 22. veljače. U povodu 24. obljetnice osnutka HDZ-a, predsjednik Karamarko pohodio je oba ta dalmatinska grada. Grada u kojima se nedavno, na lokalnim izborima, naša stranka vratila na vlast. Prenosimo, objedinjeno, ključne naglaske iz Karamarkovih izjava za medije:

O MANDATU MLADENA BAJIĆA

U zadnje vrijeme izbijaju brojne afere članova SDP-a ili Kukuriku koalicije. Vidjet ćemo kako će se gospodin Bajić odnositi prema tim slučajevima, hoće li ih kazneno goniti, i o tome će ovisiti naše stajalište o njegovome novom mandatu. Već sam više puta isticao da je borba protiv kriminala bila selektivna: udaralo se samo po HDZ-u. Dakle, imamo još dva mjeseca, vidjet ćemo kako će Državno odvjetništvo odraditi ove nove slučajeve o kojima su se raspisali medijima. Isključivo o tome će ovisiti odluka našeg kluba u Saboru.

O PREDSTEČAJNIM NAGODBAMA

Upozoravali smo da postoje mogućnosti malverzacija i potvrdilo se, na žalost, da se taj zakon selektivno primjenjivao. Očito ga treba doraditi, a mogući kriminal procesuirati. I tu ima posla za Državno odvjetništvo.

O SLUČAJU FIMI-MEDIA

Naš odvjetnički tim zatražio je naknadu štete od gospode Sanadera, Mačeka i Barišića - ako se dokaže da su krivi. Odvjetnicima smo prepustili da svim pravnim sredstvima osiguraju poziciju HDZ-a, a to je pozicija da smo nevini i da nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost. Onaj tko je krao, ako je krao, neka odgovara. Ponavljam, ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost. Pogotovo kada na vidjelo izbijaju mnoge afere ove tzv. Kukuriku raspadajuće koalicije. Ponovno pozivam g. Bajića da se pozabavi tim predmetima, očekujem uskoro da se i tu vide neki rezultati.

O SDP-ovoj KONVENCIJI

Već i sami naslov konvencije "Red, rad, rast" svjedoči da je SDP-ova koalicija u ovim teškim vremenima odlučila malo zabavljati naciju. Pokušavaju biti duhoviti. Oni su svojim radom i neradom odavno dokazali da im je današnja parola najobičnija floskula. Pa o kakvom se rastu usuđuju govoriti? Pa BDP im pada vec devet kvartala za redom!
Raste, evidentno, jedino njihova prepotencija, i njihov gubitak kontakta sa stvarnošću. I u tome je njihov veliki problem. Trebalo bi zapitati naših 384.000 nezaposlenih građana što misle o tvrdnji gospođe Pusić da je ovo najbolja vlada koja je ikad postojala u Hrvatskoj...

O ODNOSU LINIĆ-MILANOVIĆ

Vlada je postala uteg za cijelu državu, a odnos između Linića i Milanovića samo dodatno svjedoči o njihovom sveopćem rasapu. I koalicije i samog SDP-a i njihovih gospodarskih “koncepata”. Svađaju se upravo stoga jer su u raspadu i uskoro će jedan drugog početi kriviti zbog svega ovog što nam se događa.

O REFERENDUMU O BRAKU

Mediji nerijetko tih više od 900.000 glasova automatski računaju kao "izbornu bazu" gospođe Željke Markić. No morate znati da je upravo HDZ - nakon što je do 13 sati zabilježena vrlo slaba izlaznost - pokrenuo cijelo svoje članstvo da odaziv na referendum bude zadovoljavajući. U inicijativi “U ime obitelji” i inače su sudjelovali mnogobrojni naši članovi.

O OKUPLJANJU OPORBE

U ovako teškome gospodarskom trenutku zacijelo bi bilo dobrodošlo svako okupljanje koje ide za tim da se ova katastrofalna vlast što prije smijeni. No za takvo okupljanje nužne su neke predispozicije, a nisam siguran da one sad postoje. Osim toga, mi već jesmo u jakoj, dokazanoj koaliciji u kojoj smo ionako okupili najveće stranke desnog centra. I s kojom ćemo ponovno pobijediti.

Dakle, nipošto se ne mogu složiti s vašom tvrdnjom da gospođa Markić "nekako vuče konce", pogotovo što smo mi najveća hrvatska stranka. Pa ne možemo mi ulaziti u nekakav savez, jer mi smo kamion, a savez je bicikl. Ne možete očekivati da bicikl vuče kamion, nego obrnuto.