Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jučerašnji je dan provela u Koprivničko-križevačkoj županiji. Posjet je započela razgovorom sa županom Darkom Korenom (HSS), zamjenikom župana Darkom Sobotom (HDZ) i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom (HDZ). 

Potom je obišla Dom za starije i nemoćne u Koprivnici, razgovorala i družila se s našim starijim sugrađanima. Uvijek sa svojim narodom!

Saslušati svakog građanina!

U Koprivnici je Grabar Kitarović, odgovarajući na pitanja okupljenih novinara, istaknula da joj je važno biti na terenu, slušati o razvojnim projektima, ali i stvarnim problemima i izazovima svakog dijela Lijepe Naše:

- Kada postanem predsjednica RH, u podravsko-prigorskom kraju posebno ću se zalagati za poljoprivredu, obrtništvo te malo i srednje poduzetništvo. Žao mi je što moram ponovno navesti da smo ove godine, zbog toga što nije dovršen Program ruralnog razvoja Hrvatske, samo u poljoprivredi izgubili dvije i pol milijarde kuna iz EU fondova!

Panika na Pantovčaku

Ponovno je naglasila da u NATO-u nema apsolutno nikakvih primanja, pa čak ni zdravstveno ni mirovinsko osiguranje:

- Laži o mojoj plaći plasiraju se iz čistog straha, i to mi je samo dokaz da idem u pravom smjeru! Od svakoga predsjedničkog kandidata zahtijevat ću da predoči imovinsku karticu i sebe i svoje obitelji. Pa da vidimo kada smo, gdje i kako stekli svoju imovinu. Da vidimo koga su financirali hrvatski porezni obveznici, tko je živio od svoje plaće, a kome je ta plaća bila džeparac!

Josipovićev grijeh nečinjenja

Navečer je Grabar Kitarović sudjelovala na HDZ-ovoj klauzuri u Pučkome otvorenom učilištu u Koprivnici. Pred brojnim članovima naše stranke osvrnula se na nebrigu kako Pantovčaka, tako i Banskih dvora, za umirovljenike, branitelje, nezaposlene, mlade, poduzetnike, seljake, potplaćene radnike... 

- Vlada nas gura prema dnu ljestvice, a tko je proziva na odgovornost? Ustav Josipoviću ostavlja dovoljno prostora za djelovanje, a on odgovora da „ništa ne može učiniti“!? On nosi grijeh nečinjenja i propusta jer je pet godina „hodao po jajima“ kako se ne bi zamjerio svom SDP-u! Umjesto da kritizira nesposobnu vladu, on troši naš novac obilazeći svijet kako bi izmišljao ustaške guje! Neka se napokon maknu s Pantovčaka i Banskih dvora! 

Uvijek vjerna!

Boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji buduća predsjednica RH završila je odlaskom na prvu kvalifikacijsku utakmicu muške rukometne reprezentacije za Europsko prvenstvo 2016. godine. Družila se s navijačima i bodrila naše rukometaše protiv Nizozemske.

Više fotografija iz Koprivničko-križevačke županije pogledajte na:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.688866607879047.1073741921.406...