Predsjednik Tomislav Karamarko jučer je u Krapini posjetio 23. Zagorski gospodarski zbor, koji se održava u sklopu 50. Tjedna kajkavske kulture. U izjavi za mnogobrojne medije pozvao je sve stranke da kampanja za predstojeće parlamentarne izbore bude normalna i čista, te dodao da je vladajućima preostala jedino prljava kampanja - jer se s programima ne mogu sučeljavati 

- Pozivam sve da kampanja bude normalna i čista - kampanja poštenih ljudi koji se pošteno bore. Ne smije biti prljava i osobnog karaktera. Tako je počelo s njihove strane, ali mi se na tu udicu nećemo uhvatiti. Njima je, nažalost, jedino to preostalo jer s programima se ne mogu sučeljavati. Jer, oni su svojim programom pokazali i prezentirali - ništa. „Plan 21“ je laž i ne postoji. Tako da se u tom dijelu s njima nemamo što suprotstavljati ni sučeljavati. Naš je program realan, jer je rađen zajedno s bavarskim stručnjacima. Sve što mogu je, dakle, pozvati Milanovića na kampanju koja mora biti korektna.

Najbolja škola - razgovor s ljudima

Na pitanje o dojmovima sa sajma, predsjednik Karamarko je odgovorio da će - kada za dva mjeseca HDZ i Domoljubna koalicija pobijede na izborima - obilaziti takve zborove, posebno gospodarskog karaktera. 

- Najbolja škola je kad razgovarate s ljudima. Oni, naime, imaju grozna i loša iskustva s politikom koja se vodi prema njima. Odgovoran će premijer, stoga, dolaziti među ljude koji proizvode i slušati ih.

Razvoj malog i srednjeg poduzetništva

Predsjednik HDZ-a je naglasio da se na malom i srednjem poduzetništvu može osnažiti gospodarstvo. 

- Hrvatsko zagorje poznato je po vrijednim ljudima koji su skloni poduzetništvu - sposobni su i inventivni. Te otvaraju radna mjesta - kako za svoju obitelj, tako i za mnoge druge. Značajno je što se poduzetnici tako susreću i izmjenjuju iskustva. Kada preuzmemo odgovornost za upravljanje državom, poduzetništvo će dobiti veliki poticaj, kako ono industrijskog tipa, tako i poljoprivrednog. Mi, zapravo, propadamo jer uvozimo 70 posto hrane i to je nedopustivo!

Kultura i tradicija kajkavskog kraja

Osvrnuo se i na za hrvatsku kulturu iznimno važnu tradicionalnu manifestaciju Festival kajkavskih popevki. 

- Veseli me što se tako dugo održava i čuva kulturu i tradiciju kajkavskog kraja. Kada kažete „kaj“, osjećate se domaće, hrvatski. Tako da se veselim što je i došao do svojeg pedesetog izdanja. To je sjajna tradicija - svaka vlada i svaka vlast to mora podržavati.