(VIDEO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Okučanima - gdje predvodi izaslanstvo naše stranke na obilježavanju 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak - odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara.

Komentirao je, među inim, povijesnu važnost Bljeska kojim je utrt put Oluji, veličinu dr. Franje Tuđmana, ovogodišnju proslavu Oluje u Kninu… Donosimo dio ključnih poruka iz Karamarkovih odgovora:

O VAŽNOSTI BLJESKA

Ovo je 20. godina od Bljeska - imamo svoju hrvatsku državu koju smo oslobodili od velikosrpske i četničke agresije. Hrvatska je bila raskomadana - ovo je veliki datum. Što vrijeme više prolazi, ti datumi su nam važniji. Predsjednik dr. Franjo Tuđman nam je sve veći i važniji - isto tako i naši branitelji. Sudjelujemo skrušeno u molitvi - naši poginuli branitelji su nam u mislima, kao i njihove obitelji koje su danas s nama. Imamo obavezu prema tim žrtvama da zajedno gradimo bolju Hrvatsku.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/20-obljetnica-bljeska-hrvatski-branitelj...

O PROSLAVI OLUJE

Oluja će - nadam se i vjerujem - proteći dostojanstveno. Što se nas tiče, nema problema. Mi ćemo biti s narodom i braniteljima. Imamo svoje mišljenje o svemu tome. A kako odluči državni vrh - neka tako i bude.