(VIDEO) Pobjeda! pobjeda! - orilo se prepunom dvoranom Zrinjevac na velebnome završnom skupu HDZ-a u srcu Slavonije - Osijeku! Više od 2.500 naših članova i simpatizera gromoglasnim je pljeskom i ovacijama dalo podršku našim kandidatkinjama i kandidatima te predsjedniku HDZ-a i Vlade RH Andreju Plenkoviću.

10 mlrd. kn. za Slavoniju

Nitko nema ovakvu snagu kao HDZ! - započeo je predsjednik Plenković:

- Ovih više od 2.500 ljudi o tome najbolje svjedoče! Namjerno smo kampanju završili na istoku Lijepe Naše - kojem smo Projektom Slavonija, Baranja i Srijem pružili čvrstu ruku partnerstva i suradnje. U mandatu ove Vlade za Slavoniju je osigurano 10 milijardi kuna iz EU fondova te još dvije milijarde kuna iz državnog proračuna. I mislim da se rezultati vide - i Slavonija je postala veliko gradilište zahvaljujući EU projektima i naporima naše, HDZ-ove vlade!

Radna mjesta, kreditni rejting, suficit…

Naglasio je da je svaki glas koji na ovim izborima ide krajnjoj desnici - bačen glas.

- Oni u Europskom parlamentu neće biti dio većine i neće imati ni znanja ni načina kako da štite hrvatske nacionalne interese. Danas se nacionalni interesi ne štite tako da neki novi akteri s 30 godina zakašnjenja otkrivaju suverenizam. Danas HDZ štiti nacionalne interese tako da razvija Slavoniju, otvara radna mjesta, podiže investicijski rejting, ostvaruje proračunski višak, rješava krupna nataložena gospodarska i socijalna pitanja koja su nam ostala još iz tranzicije, i da nas snažno pozicionira u EU, kojoj pripadamo svojim vrijednostima i korijenima.

Za HDZ - ponosno!

Dodao je da su ovo izbori koji će odrediti smjer Hrvatske, ali i Europe, a da je jedini interes pripadnika krajnje desnice „grickanje“ biračkog tijela HDZ-a.

- Mi to nećemo dopustiti! Jer znamo što su hrvatski nacionalni interesi i što je Hrvatska demokratska zajednica, koja je najjača kada ide sama, bez koalicija, odvažno i hrabro na izbore, kao sada! Idemo zato što smo sigurni da imamo najbolje kandidate, dokazane u stručnom smislu i u političkom angažmanu kao članovi HDZ-a. Oni nisu kao neki, koje bi možda bilo sram biti član HDZ-a, ali ih ne bi bilo sram da ih izaberu u Bruxelles s naše liste!

Vratili smo se u OBŽ-u, vratit ćemo se i u Osijeku!

Bez obzira jesu li lokalni, parlamentarni, predsjednički ili EU izbori, HDZ svaku od tih utakmica igra maksimalno, sa srcem, znanjem, energijom, i - pobjeđuje! Tako će biti i sada! - poručio je Plenković te dodao:

- Nakon dugo vremena, vratili smo se u Osječko-baranjskoj županiji. Vratit ćemo se, na prvim izborima, i u Gradu Osijeku! Za snažnu Slavoniju u snažnoj Hrvatskoj u snažnoj, sigurnoj i razvijenoj Europi - gdje je Lijepu Našu vidio i dr. Franjo Tuđman!