Predsjednik HDZ se na samom početku proslave 24. obljetnice osnutka naše stranke u Požegi obratio okupljenim članovima. Dakako, komentirao je nepravomoćnu presudu u predmetu Fimi media. Donosimo ključne naglaske iz njegovog govora:

Budite ponosni!

Budite ponosni što ste članovi HDZ-a, ne dopustite da vas ponižavaju, da vam danas nabijaju komplekse oni koji 90-ih nisu htjeli hrvatsku državu. Oni koji su nas 1990. proglašavali strankom opasnih namjera, danas nas proglašavaju kriminalcima. Ovo je prvi i jedini slučaj da je jedna stranka proglašena kazneno odgovornom. Vjerujemo da će Vrhovni sud poništiti tu sramnu odluku. 

Permanentna kriminalizacija 

Tko je krao i bavio se korupcijom, neka odgovara. Ali, mi nikad, baš nikad nećemo prihvatiti i priznati kolektivnu odgovornost. Jer je ovom presudom više od 200.000 članova HDZ-a - među njima i mnogi nezaposleni - proglašeno kriminalcima i lopovima. Pogotovo zato što nam je nameću oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli. Ne možemo se oteti dojmu da nas se kriminalizira već 24 godine samo zato što smo uspostavili hrvatsku državu. 

Homogenizacija

Hrvatska je u moralnoj, financijskoj i duhovnoj krizi i zato HDZ mora opstati. Vidite da smo pod teškim udarom. Misle, tvrde da ćemo se raspasti, a znaju da ćemo ih pobijediti! Ova će nas presuda još više homogenizirati i učvrstiti. Zločesti ce reći da se vraćamo u devedesete, a mi iz devedesetih tražimo taj duh zajedništva i hrabrosti koji nam je potreban. A oni koji su stavljali osobne interese ispred interesa države kako bi se okoristili te osigurali i unuke i praunuke - nikad više neće takvima biti mjesto u HDZ-u!

HDZ-ov gospodarski program

A aktualna vlast? Danas je blizu 400.000 nezaposlenih, 85.000 više nego kada se promijenila vlast. Najavljivali su gospodarski tsunami, pa je onda premijer nedavno izjavio kako bi i "plima" za njega bila dovoljna. No nema ni te plime. Ali su zauzvrat agresivnom poreznom politikom osiromašili građane, a obeshrabrili poduzetnike. Na HDZ-u je da vrati dignitet i ponos svakome hrvatskom čovjeku. Već smo razradili gospodarski program i razvojne projekte!

Snimku izjave za Medije predsjednika Tomislava Karamarka, kao i cijelu proslavu HDZ-a u Požegi možete pogledati ovdje.