(VIDEO) Sesvete (Grad Zagreb). Ponos. Domoljublje i - zajedništvo! U dupkom punoj Sportskoj dvorani „Sava sport“ - više od 3 000 prisutnih! - održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za II. izbornu jedinicu. A na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Velebno pobjedničko ozračje. Prioritet - gospodarski rast i razvoj. Vraćanje dostojanstva jedinoj nam Domovini. Zaustavljanje egzodusa. Na jednom mjestu okupljeni brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Zajedno - za jaku Hrvatsku! Domoljubna koalicija snaga je koja će donijeti Hrvatskoj nasušno potrebni zaokret. 

Znanje i - odlučnost! 

Predsjednik Karamarko predstavio je - često prekidan gromoglasnim pljeskom - u svom govoru ključne točke Izbornog programa. Na samom početku govora zahvalio je Mladeži HDZ-a - koja je danas proslavila četvrt stoljeća osnutka - na iznimnoj ljubavi i radu za Hrvatsku. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-svecano-obiljezena-25-obljetni...

Vlada Domoljubne koalicije već prvog dana građanima će poslati jasnu poruku kako će upravljati državom. Smanjit ćemo broj ministarstava, ukinuti paralelne političke, podobničke strukture. Koje se najbolje vide u ove četiri godine pod ovom tzv. socijaldemokratskom vlašću. Tvrtkama u vlasništvu države smanjit ćemo broj članova, a njima više neće upravljati političari - nego stručnjaci! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika HDZ-a.

Govor predsjednika Karamarka možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Konkretna rješenja

Izborni program HDZ-a i koalicijskih partnera nazvali smo „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“ - kako bi svi razumjeli kakvu Hrvatsku želimo izgraditi. Ne nudimo - kao SDP - fantomske planove „21“ ili „A, B i C“ - već konkretna rješenja! Na kojima su više od dvije godine radili mnogi članovi naših stručnih odbora. Zajedno s našim prijateljima iz uglednog njemačkog IFO instituta. A onaj tko tvrdi „nema povratka na staro“, mora bi ponuditi nešto novo. Ali za to treba imati viziju i program - SDP to nema. Šokirao sam se kad sam vidio kako SDP gleda Hrvatsku u sljedeće četiri godine. Njihova projekcija hrvatskog „rasta“ za 2016. je jedan posto, za 2017. pak 1.2 posto, a za 2018. - 1.5 posto! Prema tim projekcijama „rasta“ - bit ćemo biti najgori u Europi. Za vrijeme ove vlade BDP je pao 3,5 posto! A kako „rješavaju“ problem nezaposlenosti? Administrativno brišu ljude! Ali, to je njihova projekcija Hrvatske. S druge strane, naša Domoljubna koalicija putuje Hrvatskom i predstavlja svom narodu viziju bolje budućnosti. Imamo pobjednički program za jaku Hrvatsku.

„Eksplozija“ javnog duga

Vlada na odlasku u jednome bila vrlo učinkovita. Istina je, Hrvatska „raste“ - dug nekontrolirano raste. U manje od četiri godine zadužili su Hrvatsku za gotovo 100 milijardi kuna. Svake sekunde taj dug raste 440 kuna - svaki građanin zadužen je za 77 000 kuna. Raste broj blokiranih, iseljenih, zatvorenih obrta… Samo u Gradu Zagrebu za vrijeme ove vlade ugašeno je 2 000 obrta. Raste broj propalih OPG-ova, redovi pred pučkom kuhinjama! Nevjerojatan „uspjeh“! A što je najgore - od tog zaduživanja Hrvatska nema nikakve koristi jer je sve otišlo u potrošnju, a ne u stvaranje nove vrijednosti. I onda se, zamislite, čude što je Hrvatska na dnu svih ljestvica po konkurentnosti gospodarstva. Već godinu dana bave se našim programom! Zato što svoga nemaju! Sve što imaju je mandat koji će povijest pamtiti kao - izgubljene godine. Te godine obilježila je politika neuspjeha, obmana, partijskog podobništva i korupcije, nedosljednosti, atmosfere obračuna i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne hrvatske države.

Pobjednička stranka

HDZ je uz hrvatski narod uvijek bio kad je bilo najteže: u stjecanju samostalnosti i međunarodnom priznanju, u obrani Domovine i njezinom oslobađanju, u ulasku u euroatlantske integracije i međunarodnoj afirmaciji države. Sad je opet došao trenutak kada moramo preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske. To mogu samo pobjednici. A mi smo pobjednici!

Gospodarski oporavak - manji porezi

Naš prvi prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza i domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. Borbu za kvalitetu života! To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro plaćenog radnika. Samo stavljanjem u funkciju neiskorištenih prirodnih bogatstava - zemlje, vode, energije… Poreznu reformu temeljit ćemo na smanjenju nameta. Čim preuzmemo odgovornost za upravljanje Hrvatskom, ukinuti ćemo niz skupih i suvišnih parafiskalnih nameta. Negdje oko 240 je neporeznih davanja. U čitavom mandatnom razdoblju planiramo kontinuirano smanjivati stope ukupnog poreznog opterećenja. Rasterećenjem poduzetnika i obrtnika povećat će se investicije, a one su glavni preduvjet za razvoj gospodarstva. U posljednje četiri godine u poreznom zakonu napravljene su 44 izmjene. U takvoj poreznoj stihiji i nestabilnosti ne želi poslovati niti jedan poduzetnik, a poglavito ne strani ulagač. 

Kriterij - stručnost

Vlada Domoljubne koalicije već prvog dana građanima će poslati jasnu poruku kako će upravljati državom. Smanjit ćemo broj ministarstava, ukinuti paralelne političke, podobničke strukture. Koje se najbolje vide u ove četiri godine pod ovom tzv. socijaldemokratskom vlašću. Dok je za politički podobne sve više posla, za one na tržištu sve je manje. Tvrtkama u državnom vlasništvu smanjit ćemo broj članova, a njima više neće upravljati političari - nego stručnjaci. Kod SDP-a uvijek isti fenomen - smatraju da su javna poduzeća njihov „ratni plijen“. 

Strateški, razvojni projekti

Investicijski potencijal države bit će usmjeren ka stvaranju preduvjeta za ravnomjerni razvoj svih krajeva naše zemlje. To ćemo činiti kroz kapitalne strateške projekte poput Pelješkog mosta, projekta navodnjavanja Slavonije, izgradnje željezničkih pruga te morskih i riječnih luka. Gospoda na lijevoj političkoj sceni nikako nisu shvaćali da Pelješki most nije „hrpa betona i željeza“. Taj most je pitanje naših emocija i ponosa - povezuje dva kraja razdijeljene Hrvatske. Imamo projekt navodnjavanje Slavonije, riječnih luka… Sve te projekte možemo financirati iz EU fondova. Oni iz EU fondova su uspjeli dobiti 30 posto - zato imamo pad BDP-a. Do kraja 2019. iz EU fondova planiramo povući najmanje 5 milijardi eura. Veliki je to novac, ali da bi ga povukli za njega morate imati pripremljene projekte. Upravo zato smo te strateške i kapitalne projekta tako dugo i sustavno pripremali. Potpuna prometna integriranost i učinkovita prometna povezanost Republike Hrvatske s europskim prostorima tu je od presudne važnosti. Za to nam je nužna modernizacija i europeizacija željeznice.

Za jaku Slavoniju

Što se tiče vodnih resursa - pripremili smo veliki projekt navodnjavanja 33.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Jedan hektar navodnjenog zemljišta otvara jedno novo radno mjesto! Uvozimo više od 70 posto hrane - sramotno! Samo na tom projektu moguće je zaposliti preko 30.000 ljudi. Nikada se više ne smije dogoditi da gospodarski i financijski slaba Hrvatska uplaćuje u EU fondove više sredstava nego što iz njih povlači. To je apsurd! Financiramo mnogo bogatije i mnogo pripremljenije države EU.

Bez razvijenog sela - nema budućnosti

Poljoprivreda je rana svih rana - već godinama posrće. Naše projekcije govore da među svim granama ima najveći potencijal rasta - zbog brojnih neiskorištenih resursa. Poljoprivreda može u značajnoj mjeri osigurati prehrambenu neovisnost Hrvatske. Uvozimo, nažalost, dvostruko više hrane nego što izvozimo. Jaki uvoznički lobiji bacaju hrvatskog seljaka na koljena! To više neće tako ići - to ćemo promijeniti. Ne može se dogoditi da su hoteli u jeku turističke sezone puni strane robe, dok naši seljaci svoju robu bacaju! Zaštitit ćemo svoje proizvode i potaknuti novu proizvodnju - kako to čine sve razvijene zemlje Europske unije. Učinit ćemo sve da mladim ljudima postane privlačno biti poljoprivrednik. Mala obiteljska poljoprivredna gospodarstava moramo razvijati, ali ih i međusobno povezivati - kroz proizvođačke organizacije i poljoprivredne centre. Treba misliti manje na vlastite interese, a više na egzistenciju vlastitog naroda.

Inovacije i razvoj tehnologija

Bitno je otpočeti proces reindustrijalizacije na suvremenim i EU osnovama. Industrija zapošljava stručne i visokoobrazovane radnike. U ukupni ekonomski sustav uvodi inovacije i nove tehnologije. Radna mjesta u industriji stvaraju dodatna radna mjesta u nizu drugih sektora. Domoljubna koalicija neće smanjivati nezaposlenost iseljavanjem Hrvata u Njemačku, ili još i dalje, na druge kontinente. Naše projekcije govore da mjere našeg gospodarskog programa u četverogodišnjem razdoblju mogu doprinijeti otvaranju stotinu tisuća novih radnih mjesta.

Bolji standard za umirovljenike

Usklađivat ćemo mirovine s rastom plaća, BDP-a i troškova života s ciljem njihovog povećavanja prema razini od 60 posto prosječne plaće. Sa sigurnošću mogu obećati - mirovine će tijekom našeg mandata narasti za najmanje pet posto. A kako se naše projekcije budu ostvarivale - i više.

Obitelj - okosnica identiteta

Obitelj je u hrvatskim tradicijskim vrijednostima uvijek bila okosnica identiteta i povijesnog opstanka. Naše mlade i obrazovane zadržat ćemo u Domovini samo otvaranjem radnih mjesta. Također ćemo im pomoći i programima „Inicijativa za mlade“ i „Jamstvo za mlade“, stambenim zbrinjavanjem onih koji osnivaju obitelji... Svako novorođeno dijete od svoje hrvatske države dobit će potporu - predložit ćemo da bude 1000 eura. To je investicija svih investicija. Za opstanak vlastitog naroda niti jednu cijenu neće nam biti teško platiti.

Za prava branitelja

Poboljšat ćemo razinu sveukupne skrbi za branitelje i članove njihovih obitelji. Osigurati potporu za branitelje poduzetnike, ali i poduzetnicima koji zapošljavaju hrvatske branitelje. Tražimo konsenzus o donošenju Ustavnog zakona o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata.

Za sigurnu Hrvatsku

Migrantska kriza i tonjenje nesposobne i neodgovorne vlade iz greške u grešku, iz jedne kontradikcije u drugu svjedoči da donošenje sveobuhvatne Strategije nacionalne sigurnosti mora biti nacionalni prioritet. Jedan od prvih poteza na mjestu predsjednika Vlade bit će prijedlog Predsjednici Republike za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost - kako bismo donijeli mjere za učinkovitije suočavanje sa migrantskom krizom i posljedicama koje ona može izazvati na naše društvo.

POBJEDNIČKO ZAJEDNIŠTVO

A prisutnima su se obratili predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić, branitelj Zvonimir Beljo, predstavnik Mladeži HDZ-a Silvestar Štefović te predsjednik HSS-a Branko Hrg.

PROGRAMSKI SKUPOVI

Vukovar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-vukovara-nas-domovinski-zav...

(FOTO: Martina Cvek)