(VIDEO) Domoljublje. Zajedništvo. Ponos. Predsjednik Tomislav Karamarko sudjelovao je danas u Hotelu Alkar na velebnom skupu kojim je naša stranka obilježila 25. obljetnicu svog osnutka u junačkom Gradu Sinju. 

U nadahnutom govoru - često prekidan pljeskom i ovacijama - osvrnuo se na mnoge aktualne teme i gospodarsko-socijalne probleme koje je stvorila nesposobna SDP-ova vlada. Karamarkov govor možete u cijelosti pogledati, a u nastavku izdvajamo dio njegovih snažnih poruka:

Neka oni gledaju u pod!

„Strankom opasnih namjera“ prozvali su nas oni koji su prepustili oružje okupatoru i koji su napustili Sabor kada se donosila odluka o samostalnosti Hrvatske. A danas nam ti isti nastoje nametnuti kompleks „zločinačke organizacije“, traže od nas da se ispričamo. Zbog čega da se ispričamo? Zar zato što je HDZ stvorio hrvatsku državu?! Pojedinci koji su ogrezli u kriminal i korupciju imaju svoja imena i prezimena - zbog njih HDZ neće gledati u pod. Neka oni gledaju u pod i ispričavaju se! 

Zajedno po dvotrećinsku većinu!

Podigli su trošarine - poskupljuje gorivo. Čime izravno ugrožavaju egzistenciju naših ljudi. No takvi nesposobni, nenarodni, imaju obraza tražiti još jedan mandat. Nevjerojatno! Ali, nećemo im dati! Upravo zbog njih naša domoljubna koalicija želi, moramo imati dvotrećinsku većinu u Saboru - kako bismo smanjili poreze, pokrenuli gospodarski oporavak i zapošljavanje, vratili dostojanstvo Hrvatskoj i njenim građanima!

Egzodus  100.000 Hrvata 

Ne znam kada će gospodin koji potječe iz ovih krajeva odlučiti o datumu izbora, ali njihovi su nam mandati dovoljna škola. Naučili smo da oni ne samo što relativiziraju Domovinski rat, hrvatske branitelje, dr. Franju Tuđmana i njegovo veliko povijesno djelo, nego je i njihov „rad“ u zadnje 3,5 godine prouzročio egzodus  oko  100.000 Hrvata. Odlaze nam mladi, liječnici, inženjeri, doktori znanosti, informatičari... odlazi hrvatska budućnost! Dosta je toga! 

Ne zna ni koliki je deficit!

SDP-ova je vlast upropastila početak dizanja gospodarstva 2011. godine. Od kada su zasjeli u fotelje, bilježe samo pad. Nijednu investiciju nisu doveli. Hvali se Milanović da pada broj nezaposlenih, ali istodobno pada i broj zaposlenih. Padaju - jer se naši ljudi iseljavaju. Premijer u Saboru ne zna reći je li deficit 12 ili 18 milijardi. Sramota! Koje li neodgovornosti i prezira spram građana! 

PRED BISTOM DR. TUĐMANA

Uoči svečanog obilježavanja 25. rođendana naše stranke, izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom u Sinju je položilo cvijeće i zapalilo svijeće ispred biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Molitvu odrješenja ispred biste predvodio je gvardijan franjevačkog samostana fra Petar Klapež.