(VIDEO) Na prepunom splitskom Peristilu, ispred katedrale svetog Duje, sinoć je održan veličanstveni skup naše stranke - još jedna sjajna uvertira za pobjedu 26. svibnja! Splićanke i Splićani ponovno su pokazali kolika je snaga HDZ-a u Gradu pod Marjanom!

Hrabro, odvažno & samostalno!

Na ove izbore idemo samostalno jer je HDZ najjači kada se natječe hrabro i odvažno, kada je pun samopouzdanja! U nedjelju će naša lista pod rednim brojem 9 napraviti ono što čine nogometaši s brojem 9 - zabiti gol i trijumfirati! - istaknuo je predsjednik Plenković u snažnom govoru, stalno prekidan gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Nema većih suverenista od nas!

Naglasio je da je Hrvatska svoju suverenost ostvarila upravo pod vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i HDZ-a.

- Neke političke snage, koje se trude uloviti pozornost hrvatskih birača, prije godinu dana otkrile su da u rječniku postoji riječ „suverenizam“. To je dobro, mi to pozdravljamo, ali isto tako podsjećamo da su predsjednik Tuđman, HDZ i hrvatski narod plebiscitarno ostvarili suverenost još 1990. i obranili je u pobjedničkom Domovinskom ratu. To je naše postignuće - nema većih suverenista od članova HDZ-a!

Ključna uloga naše stranke

Dodao je da su hrvatske vlade i Hrvatski sabor predvođeni upravo HDZ-om ostvarili strateške nacionalne zadaće - obranu i oslobođenje Domovine te članstvo u NATO-u i EU-u, koje je zacrtao još dr. Franjo Tuđman!

- To smo ostvarili za razliku od onih koji vam se danas nude, a koji nisu ni malim prstom mrdnuli ni za jedan od tih procesa, koji tada nisu niti postojali! HDZ je predvodio Hrvatsku u svim ključnim trenucima suvremene nacionalne povijesti - predvodit će je i ubuduće!

Kršćanske vrijednosti

Naglasio je da su sadašnju Europu stvorili političari koji su držali do kršćanskih vrijednosti.

- Ovdje na povijesnom Peristilu, pred katedralom Svetog Duje, snažno promičemo naše kršćanske vrijednosti i ponosimo se našim kršćanskim korijenima. Europu su najvećim mirovnim i razvojnim projektom u svjetskoj povijesti učinili upravo demokršćanski političari iz obitelji Europske pučke stranke 50-ih godina prošlog stoljeća! Oni koji žele uzeti naše glasove to niti znaju niti osjećaju!

Lista broj 9 - najbolja lista!

Na izborima za Europski parlament, dodao je Plenković, nude se i oni koji bi razmontirali europski projekt i koji misle da će netko drugi izgraditi Pelješki most, ceste, željeznice, obnoviti zračne luke, izgraditi LNG terminal i jačati širokopojasni internet.

- Neće! To mogu raditi samo oni kandidati koji znaju što je Europa i što su EU institucije, koji znaju u tom okviru zastupati hrvatske nacionalne interese. A to su HDZ-ovi kandidati!

Ne bacajmo glasove!

Pozvao je da se ne bacaju glasovi na one koji ne znaju s kim bi se i kako „družili“ u EP-u.

- Onaj tko tri dana pred izbore ne zna kome pripada, taj ondje nema što raditi! Ne vjerujte demagozima, ne vjerujte izolacionistima, ne vjerujte egoistima, ne vjerujte onima koji samo protestiraju, a ništa ni konkretno ni konstruktivno za Hrvatsku ne znaju, ne mogu i neće napraviti! Za razliku od njih, mi ćemo - kao i 2013. i 2014. - biti ponosni pobjednici na EU izborima!

Jedina i vječna Hrvatska

Naša je stranka na lokalnim izborima pobijedila u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Zadru i Zadarskoj županiji, Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, u Splitsko-dalmatinskoj županiji i - nakon toliko godina - ovdje u Splitu! S tom istom energijom zajedno pobijedimo i u nedjelju 26. svibnja! Za snažnu i razvijenu Hrvatsku u Europi! Živjela nam Hrvatska demokratska zajednica i jedina nam i vječna domovina Hrvatska! - zaključio je predsjednik Plenković.