Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović jučerašnji je posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji - na Dan neovisnosti - završila stranačkom klauzurom u Gradu Heroju. Dvorana je bila pretijesna da primi sve iznimno motivirane članove, koji su s oduševljenjem i gromoglasnim pljeskom dočekali buduću predsjednicu RH i pratili njezin govor. 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677329229032785.1073741906.406...

Za snažnu, domoljubnu i samosvjesnu Hrvatsku, što znači da volimo svoje, a poštujemo tuđe - poruka je to kojom je Grabar Kitarović iz Vukovara započela svoju predkampanju.

Nikad zaboravljeni Vukovar

Na klauzuri su sudjelovali i vukovarsko-srijemski župan (i nacionalni potpredsjednik HDZ-a) Božo Galić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, predsjednik gradskog HDZ-a Damir Barna, šef Izbornog stožera HDZ-a za predsjedničke izbore dr. Miro Kovač... 

U svome nadahnutom, emocijama nabijenom obraćanju Grabar Kitarović istaknula je da će joj ljubav prema Domovini biti glavna motivacija u uspješnom obnašanju buduće dužnosti, ali i žestoko kritizirala rad nesposobne vlade koji Milanovićev kandidat Josipović samo mirno promatra ne želeći se zamjeriti SDP-u. 

Donosimo glavne naglaske iz njezinog govora: 

SDP nas vodi u propast!

Čast mi je da u predkampanju za predsjedničke izbore krećem iz Grada Heroja. Odlučila sam se kandidirati jer moja djeca vole ovu zemlju i žele živjeti u Hrvatskoj, a ova je nesposobna Kukuriku koalicija vodi u propast! Moramo tome stati na kraj! Vratit ćemo dostojanstvo svakom građaninu i zajedno, iz Vukovara, krenuti na put prema pobjedi!

Pobjedama do promjena!

BDP neprestano pada iz mjeseca u mjesec, a dok mladi odlaze iz Hrvatske, država umire. Umirovljenici moraju kopati po kantama za smeće, a radnici, ako uopće i dobiju zarađenu plaću, moraju razmišljati hoće li imati dovoljno za sutra. O braniteljima se govori kao o socijalnim  slučajevima, umjesto da im se omogući otvaranje poslova, tvrtki i poljoprivrednih gospodarstava. U teškoj smo socijalnoj, ekonomskoj i društvenoj krizi!

Oba brda, oba će pasti!

Trenutačni predsjednik Josipović ima poluge vlasti i medija, no usprkos tome pobijedit ću u prvom krugu! Resetirat ćemo Hrvatsku, i to s promjenom vlasti na oba brda - na Pantovčaku i u Banskim dvorima. Vrijeme je da se predsjednik države vrati natrag među svoj narod, stoga ću svoj ured i racionalizirati i preseliti s Pantovčaka - koji ću građanima dati na raspolaganje. 

Josipovićeve manipulacije

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, a potom i gradonačelnik Ivan Penava, naglasili su da SDP-ov predsjednički kandidat Josipović „mudro“ šuti dok njegova vlada srozava gospodarstvo, onemogućuje projekte i investicije. No s budućom predsjednicom stižu promjene! 

Šef Izbornog stožera dr. Miro Kovač upozorio na opasnosti medijskih manipulacija kojima se služi Josipović, ali koje mu neće pomoći - jer će Hrvatska dobiti predsjednicu! 

Sa svojim narodom

Osim što je sudjelovala na klauzuri, buduća je predsjednica RH u svome jednodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji odala počast žrtvama Ovčare, predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, velečasnom Ivanu Buriku, svim ubijenima u Domovinskom ratu... 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/vukovar-u-srcima-svih-domoljuba 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677202999045408.1073741905.406...

Uz mnogobrojne susrete s građanima, udrugama branitelja i žena posjetila je i Dom za starije i nemoćne u Vinkovcima, općinu Nuštar te Stare Mikanovce. 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677371959028512.1073741907.406...