(VIDEO) Vukovar. Zajedništvo, ponos i domoljublje. Grad Heroj se nosi u srcu i duboko poštuje. Simbol je borbe za hrvatsku neovisnost i slobodu. Ovdje su stvoreni temelji hrvatske državnosti, ovdje je započeo put naše domovine u zajednicu europskih naroda. Upravo u ovom gradu, danas, Domoljubna koalicija potpisala je sporazum za parlamentarne izbore. 

Služiti svome narodu 

Uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma, Domoljubna koalicija poklonila se žrtvi koju je Grad na Dunavu podnio za hrvatsku slobodu u Domovinskom ratu. Predsjednici stranaka položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja Ovčara, a potom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata - kod spomen-obilježja s vječnim plamenom.

- Služiti svome narodu može samo onaj tko neizmjerno cijeni svaku njegovu žrtvu. Domovinski rat temelj je suvremene Hrvatske, a Vukovar simbol snage hrvatskog naroda u tom ratu! - istaknuo je predsjednik Karamarko. 

Zajedništvo i domoljublje

Koalicijski sporazum - na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu na Mitnici - potpisali su predsjednici stranaka: predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg, predsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Ivan Tepeš, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika, predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor, predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke prof. dr. Goran Dodig i predsjednik Zagorske demokratske stranke Stanko Belina.

Upravo je Grad Heroj ishodišno mjesto iz kojeg naša stranka kreće u sve svoje pobjede na izborima. Nakon potpisivanja, jednodušno je, stoga, poručeno - Domoljubna koalicija jedini je izlaz za Hrvatsku u ovoj krizi! 

Predsjednici stranaka zajednički su se, naime, obratili brojnim okupljenim novinarima.

Govore predsjednika stranaka Domoljubne koalicije možete pogledati u cijelosti. U nastavku donosimo ključne poruke predsjednika Karamarka:

O POBJEDI

Domoljubna koalicija pobjeđuje u zadnje tri i pol godine na svim izborima - pobijedit će i sada! Jedina opcija koja Hrvatskoj nudi prosperitet u gospodarskom smislu. U tom dijelu doista želimo načiniti korjenite reforme. Zar nije sramota da Hrvatska uvozi 70 posto hrane? Zato i krećemo s ovog mjesta i poručujemo da ćemo dati prednost našim poljoprivrednim proizvođačima - našim proizvodima na policama u samoposlugama i hotelima za vrijeme turističke sezone. Moramo zaštititi poljoprivrednu proizvodnju, jer tako štitimo i selo. Kad nestane selo - nestaje država! Bez zdrave Slavonije nema ni zdrave Hrvatske! Zato krećemo iz Slavonije - koja, kao i cijela Hrvatska, mora doživjeti preporod. Domoljubna koalicija pobijedit će na izborima i okrenuti novu stranicu u povijesti hrvatske države.

O TEMELJNIM VRIJEDNOSTIMA

Pod vodstvom Domoljubne koalicije Hrvatska će biti država koja ima svoje ime i prezime - svoj ponos i dignitet. U kojoj će svi građani od svog rada moći živjeti, a ne da u ove tri i pol godine imamo inventuru od 100.000 iseljenih mladih, 100 milijardi kuna novog duga… Ovdje smo na legendarnoj, kultnoj Mitnici - gdje se ginulo i gdje se branila i obranila Hrvatska. Ostat ćemo vjerni temeljnim vrijednostima Domovinskog rata - idejama za koje su ginuli ljudi na Mitnici, Vukovaru… Čitavoj Hrvatskoj! Nikakve političke, ideološke magle neće nas pokolebati. Razlikujemo dobro od zla, svjetlo od tame.

U CRKVI SVETOG FILIPA I JAKOVA

Domoljubna koalicija obišla je franjevačku Crkvu Svetog Filipa i Jakova koja je teško stradala u Domovinskom ratu. Obnovljena je, a očekuje se i obnova teško devastirane kripte. Predsjednike stranaka Domoljubne koalicije srdačno je dočekao župnik fra Ivica Jagodić.

(FOTO: Martina Cvek)