HDZ je apsolutno ZA! * Kukuriku je za nas donedavno tvrdio da tamo neki luđaci pričaju o gradnji Pelješkog mosta!? * I na primjeru proračuna jasno je da ova vlada nema što ponuditi *Jučer je premijer “odgodio” izlazak iz krize za tri, četiri godine, a u prosincu će vjerojatno za još pet, šest! * Pripremamo se za pobjedu i preuzimanje vlasti! 

Uoči jučerašnje sjednice Središnjeg odbora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u Zagrebu, Tomislav Karamarko stao je pred okupljene novinare. I odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja, zbog čega je predviđena izjava za medije prerasla - po običaju - u svojevrsni intervju na otvorenoj sceni. Prenosimo ključne poruke predsjednika HDZ-a:

O REFERENDUMU O BRAKU

Već smo javno pozvali naše članove i simpatizere, a sada to ponovno činimo: Izađite na referendum i zaokružite ZA! HDZ je apsolutno ZA! 

O REBALANSU PRORAČUNA

Bilo je žalosno, jako žalosno, jučer u Saboru slušati obrazloženje gospodina premijera. Same floskule! Na 15-tak izvrsnih intervencija HDZ-ovih zastupnika, kao i kolega iz ostalih oporbenih stranaka, nismo dobili nijedan suvisao odgovor. Kao što smo pretpostavljali, proračun nije razvojan, nema ni naznake strukturnih reformi. Unatoč poreznom teroru, prihodi su smanjeni, a  rashodi su pak povećani. Nema investicija; deficit je najveći u povijesti Hrvatske. Osmi kvartal za redom pada BDP; pada i izvoz, a raste uvoz; imamo 355 tisuća nezaposlenih. Mogao bih u nedogled nabrajati… Pesimist sam, priznajem, jer ova vlada nema što ponuditi, jer nije u stanju pokrenuti ni sebe, a kamoli pozitivne procese. Ova je vlada jednostavno loša.

O MILANOVIĆEVIM OBEĆANJIMA

Premijer svakih nekoliko dana mijenja rok kada će nam biti bolje. Kada je došao na vlast, izjavio je da će nam biti bolje vrlo brzo, najkasnije za šest mjeseci. I pritom svečano obećao da se za vlastite neuspjehe neće pozivati na grijehe prijašnjih vlada. Obećao je i tsunami investicija. Nakon dva-tri mjeseca, međutim, čuli smo da će nam biti bolje za godinu dana - koja je odavno minula. Potom za dvije godine, a jučer je premijer “odgodio” izlazak iz krize za još tri, četiri godine. U prosincu će vjerojatno reći da rezultate “rada” njegove vlade možemo očekivati za pet, šest godina! Razočarani smo takvom neozbiljnošću i neodgovornošću u ovoj nimalo romantičnoj gospodarskoj situaciji. Hrvatska zaslužuje bolje!

O POVJERENJU VLADI

Prijevremeni izbori odavno su naša opcija. Tražili smo ih, tražimo i tražit ćemo. I pripremamo se za pobjedu i preuzimanje vlasti.

O PELJEŠKOM MOSTU

Baš me zanima kako će se Vlada očitovati o mišljenju francuskih eksperata da je Pelješki most najbolje rješenje za prometno povezivanje hrvatskog juga. Od prvog dana, ustrajno i dosljedno,  novo vodstvo HDZ-a inzistiralo je na njemu. A Kukuriku vlada, kao što se sjećate, tvrdila je da tamo neki luđaci pričaju o gradnji Pelješkog mosta. Sad se s pravom postavlja pitanje tko je koliko zdrav. Naravno, most je i bio i jest jedino rješenje. I mi ćemo ga napraviti, s novcem EU ili s našim. 

O REFERENDUMU O ĆIRILICI

Da je vlada poštivala članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, do skupljanja potpisa ne bi niti došlo. Ne bi bilo potrebno. Članovima smo poručili da po svojoj savijesti odluče hoće li potpisati ili ne. Osobno ću potpisati jer želim biti dosljedan, ali, ponavljam, referendum ne bio bio potreban da se poštivao Ustavni zakon. Naši pravni eksperti razmatraju mogućnost da se zbog protuzakonitog postavljanja ćiriličnih ploča u Vukovaru - zbog nepoštivanja članka 8. - obratimo Ustavnom sudu.