(VIDEO) Veličanstveni skup u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ na 25. obljetnicu osnutka zagrebačkog HDZ-a! Nisu se mogle izbrojati sve trobojnice koje su vijorile u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani, a okupljeni članovi i podupiratelji ni trenutka nisu štedjeli dlanove. 

ZA naše branitelje 

Pozvana na pozornicu, buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović jedva je došla do riječi od silnog skandiranja i pljeska! 

Na početku je posebni pozdrav uputila hrvatskim braniteljima koji se ispred „matičnog“ ministarstva bore za svoj ponos, svoju čast, ali i čast Domovinskog rata. U ove blagdanske dane pozvala je sve da pruže ruku jedni drugima i pomognu najpotrebitijima - da pokažemo slogu, veliko srce, dobrotu i ljubav.

Sam priznao da je nesposoban!

Nadalje je Grabar-Kitarović istaknula da je u kampanji proputovala desetke tisuća kilometara te od ribara, poljoprivrednika, radnika, poduzetnika, domaćica, osoba s invaliditetom… čula mnogo priča koje su uistinu zabrinjavajuće: Hrvatska ne ide u pravom smjeru! Svi žele bolji život u boljoj Hrvatskoj, a upravo je njezin program „Za bolju Hrvatsku“ utemeljen na stvarnom životu, a ne na floskulama i pravničkim odredbama:

- Josipović tvrdi da je to pravi put, a ja odgovaram: To je pravi put - u propast! Hrvatskoj ne treba nikakav „novi ustav“ ni „nova republika“ kako bi se pokrenulo gospodarstvo! To su najobičnije Josipovićeve obmane! Ako on sada - nakon pet godina mandata - tvrdi da su nam potrebne takve promjene, onda to znači da sam sebe proglašava nesposobnim! Jer u ovih pet godina nije ništa radio, nego je samo šutio! A sad traži novi mandat kako bi radio isto - piskarao u uredu i izmišljao nekakve nove pravne odredbe koje narodu neće donijeti ništa, nego samo njemu veće ovlasti - premda nije znao koristiti ni ove dosadašnje! I zato mora otići!

Milanović jednako Josipović!

Buduća predsjednica se osvrnula i na nesposobnog i od naroda otuđenog premijera koji tvrdi da Hrvatska nikada neće biti bogata premda imamo sve preduvjete da budemo među razvijenijim državama u svijetu:

- Zašto smo među najsiromašnijima u EU? U čemu je problem? Upravo u premijeru i dosadašnjem predsjedniku - jer između Milanovića i Josipovića nema apsolutno nikakve razlike! Oni su dva lica iste novčanice! Nećemo im više dopustiti da Hrvatsku vode propast! 

Josipoviću na znanje!

A potom je dosadašnjem predsjedniku poručila: 

- Ako 90 posto građana ističe da zemlja ide u krivom smjeru, a Josipović tvrdi da je to pravi put, podcjenjuje li on to hrvatski narod ili nema pojma o čemu govori? Oboje je podjednako zabrinjavajuće i zato je vrijeme da ode, da se spakira, da se vrati na svoj fakultet i ondje nastavi razmišljati o ustavnim promjenama koje nikome nisu potrebne! 

Zajedno ZA bolju Hrvatsku!

Unatoč teškoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, buduća predsjednica je napomenula da je optimistična jer u svom narodu vidi probuđeni entuzijazam i volju za rad:

- Ako se ujedinimo i obnovimo zajedništvo, nema toga što ne možemo učiniti! Bit ćemo na vrhu EU, a ne na dnu! Mi možemo puno bolje - jer volimo ovu zemlju! Hrvatski narod to zaslužuje! Čvrsto vjerujem u pobjedu - 28. prosinca napravimo zaokret i povedimo Hrvatsku u bolji život!