Predsjednik RH ne štiti interese hrvatskih građana, odavno je trebao zatražiti održavanje tematske sjednice Vlade! * Ponosimo se s Kolindom Grabar Kitarović, ali HDZ još nije odlučio tko će biti Josipovićev nasljednik! * Ostavku bi trebali podnijeti i Šegon i svi oni koji su ga štitili! * Svaki je drugi ministar u sukobu interesa, a nezaposlenost stalno raste! * Režimski mediji forsiraju priču o Milijanu Brkiću kako bi skrenuli pozornost sa SDP-ovih afera! - istaknuo je, među inim, predsjednik Karamarko uoči proslave 24. obljetnice osnutkog imotskog HDZ-a.

Kino dvorana bila je pretijesna! U nju se natisnulo više od 600 članova i simpatizera koji su željeli proslaviti rođendan imotskog HDZ-a i pozdraviti posebnog gosta - Tomislava Karamarka. 

Uoči svečanog skupa (19. siječnja, 18:00) u povodu 24. obljetnice utemeljenja Gradskog odbora Grada Imotskog, predsjednik HDZ-a dao je izjavu za medije koja je po običaju, s obzirom na brojna pitanja okupljenih novinara, prerasla u svojevrsni intervju na „otvorenoj sceni“. Donosimo ključne poruke: 

O JOSIPOVIĆEVU GRIJEHU NEČINJENJA

Predsjednik na pravi način ne artikulira interese hrvatskih građana, ne bori se za njih. Odavno je trebao zatražiti održavanje tematske sjednice Vlade posvećene katastrofalnome socijalno-gospodarskom stanju. Neka izvrši pritisak na Vladu da napokon, nadajmo se, nešto pokaže.

O JOSIPOVIĆEVOJ ESTETSKOJ OPERACIJI

Ne mogu komentirati medijske napise je li se predsjednik našao u sukobu interesa jer ga je bez naknade operirao liječnik iz inozemstva. Prepustimo to mjerodavnom povjerenstvu.  Dotad, bar što se tiče te operacije, g. Josipovića treba pustiti na miru. Ne bi bilo korektno da na tom slučaju skupljam političke poene. Tako mislim unatoč činjenici da se s predsjednikom u politici ne slažem ni u čemu.

O KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ

U ovom trenutku razmatramo imena nekoliko pobjedničkih kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima. Gospođa Grabar Kitarović izuzetno je kvalitetna osoba i političarka, s respektabilnom karijerom ostvarenom i u inozemstvu - u NATO-u. Ona ima ugled i naš je vrijedan član, ponosimo se s onim što je postigla. Stranka, međutim, još nije odlučila tko će biti predsjednički kandidat.

O NOVOME LINIĆEVU „PLANU“

Nadam se da Vlada neće dobit javnih poduzeća izravno usmjeriti u proračun. Ionako već sada svi prihodi idu u krpanje proračunskih rupa, a ništa za razvoj gospodarstva. Umjesto da širimo proizvodnju i otvaramo nova radna mjesta, oni žele i tu dobit ubaciti u rupu bez dna. To nipošto nije dobro.

O AFERI ŠEGON & „SLUČAJU“ BRKIĆ

Ako se dokaže sukob interesa, a već je sada evidentan, ostavku bi trebali podnijeti i Šegon i svi oni koji su ga štitili. Zamjeram ministru Liniću kako se ponaša u tom slučaju. Ono što vrijedi za bogove, ne vrijedi za anđele. Dok Vlada funkcionira prema sistemu „drž'te lopova“, svaki je drugi ministar u sukobu interesa, a nezaposlenost stalno raste. Cijelo su vrijeme u čitavom nizu sumnjivih aktivnosti u gospodarstvu, no mediji su u njihovim rukama, pa to ne dolazi do javnosti. Zato se i forsira priča o telefonskim razgovorima Milijana Brkića. Umjesto da se piše o Šegonu, piše se sad o Brkiću i njegovom svjedočenju.

O DR. MARKU VESELICI

G. Veselicu iznimno poštujem zbog žrtve koju je podnio za Hrvatsku. On je hrvatski Mandela, ali ne razumijem zašto je imao potrebu kritizirati HDZ. Moguće je da nije informiran da HDZ od prije godinu i pol ima novo vodstvo koje je u međuvremenu ostvarilo dvije izborne pobjede, povećalo članstvo za gotovo 15.000 ljudi i koje je spremno za novu pobjedu. Ako s g. Veselicom bilo što trebamo razjasniti - uvijek smo otvoreni za njega.