(VIDEO) Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjet Ličko-senjskoj županiji započela je obilaskom tvrtke Adrialin u Senju, koja zapošljava preko 60 djelatnika u turističkom sektoru. Potom je položila vijenac i zapalila svijeću u Krivom putu kraj spomenika poginulom hrvatskom branitelju Damiru Tomljanoviću Gavranu. Odgovarala je, također, na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirala je, među inim, Josipovićev „program“ - koji nema veze s hrvatskom stvarnošću, kao i njegove jeftine podvale koje plasira u čistoj panici od poraza na izborima! Jednostavno rečeno - nema što drugo ni ponuditi građanima. 

Donosimo ključne poruke Grabar-Kitarović, zajedno s pitanjima novinara:

Kako komentirate Josipovićev program?

Ništa novo! Sve što je Josipović govorio zadnjih mjeseci i njegov program nemaju veze s realnošću. To je već viđeno, sve što smo čuli i sve se temelji na nekakvim floskulama. Ne trebaju nam ni promjene Ustava, niti „Druga republika“, jer mi znamo temelje naše Domovine, a isto tako znamo i probleme. Devedeset posto ljudi će vam reći da su problemi gospodarstvo, nezaposlenost, siromaštvo, odlazak mladih, umiranje Hrvatske… Zbog toga se moj program „Za bolju Hrvatsku“ temelji upravo na hrvatskoj realnosti i stvarnosti, na gospodarskom rastu, socijalnoj osjetljivosti, nacionalnoj sigurnosti, vladavini prava i međunarodnom ugledu Hrvatske - diplomaciji koja mora biti u službi gospodarstva.    

Josipović kaže da mu je potreban još jedan mandat da se provede pravednost?

U pet godina Josipović nije učinio apsolutno ništa! Obećavao je neku novu pravednost, do kad ćemo čekati?! Ja sam osoba koja kreće raditi prvog trenutka, ne trebaju nam nekakve floskule, treba raditi!

Kako komentirate Josipovićevu izjavu da Tuđman nikad nije odnio zastavu nego je poljubio?

To ne razumijem uopće. Zastava koja je oštećena ionako odlazi, skida se s Kninske tvrđave. Poklonit je nekome, meni je zastava svetinja a ne suvenir. Voljela bi da svaki hrvatski državljanin - uključujući Josipovića - ima kod kuće hrvatsku zastavu i da je s ponosom razvija za državne blagdane i u bilo kojem trenutku. A što se tiče gospodina Josipovića, svjedočila sam kada je on primio na poklon američku zastavu koja se vijorila na američkom Kongresu, koju su mu poklonili kongresnici. Prema tome, u čemu je problem, zastava je simbol državnosti i mislim da je čast i zadovoljstvo poklanjati je i primiti je na poklon.

U ponoć službeno počinje kampanja, što očekujete?

Ne znam što će biti u kampanji, već smo vidjeli svašta! Ja ću ići korektno i pošteno - na način da ću predstavljati svoj program. Mene ne zanima napadanje drugih, nego isključivo predstavljanje građanima što im nudim i što nam svima treba. A to je izlazak iz ove teške gospodarske i socijalne krize. U izbornoj noći očekujem pobjedu!

Josipović je danas tumačio da u Ustavu odbacujete antifašizam?

To apsolutno nije točno. Ja ne želim mijenjati Ustav, Josipović je taj koji želi mijenjati Ustav. Antifašizam je i u ovom Ustavu koji imamo danas u temeljima države, ali molim vas nemojmo izjednačavati antifašizam s komunizmom.

Dosta plaćanja SDP-ove nebrige! 

Buduća predsjednica RH održala je motivacijski skup u Senju na kojem je argumentirano istaknula da je nedopustivo da naši građani plaćaju za nesposobnost i nečinjenje SDP-ove vlade. Nakon pobjede 28. prosinca Hrvatskoj se vraća optimizam, jer ćemo dobiti predsjednicu koja zna, hoće i može bolje!

- U ovih nekoliko mjeseci putovala sam Hrvatskom i vidjela bezidejnost - posljedicu nečinjenja SDP-ove vlade, ali dosta je bilo! Idemo u pohod 28. prosinca, kako bi preuzeli sudbinu Hrvatske u svoje ruke - kako je to rekao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Moj izborni program je vrlo jednostavan, a na prvom mjestu je gospodarski rast i razvoj, od naših poljoprivrednika, ribara, malih i srednjih poduzetnika, kojima država ne smije izvlačiti zadnju kunu, kako bi napunila državni proračun. Ne može hrvatski narod plaćati njihovu nebrigu!

Bez Hrvata nema suverene BiH    

U svom se govoru Grabar-Kitarović osvrnula i na položaj Hrvata u BiH, kao i na nužnost rješavanja svih otvorenih pitanja sa Srbijom.

- Hrvatska više nema vanjske politike, zato moramo vratiti dostojanstvo, kao i riješiti sva otvorena pitanja sa Srbijom, bez obzira je li riječ o nestalima ili granici na Dunavu. Nadalje, bez hrvatskog naroda nema suverene i samostalne BiH.

http://bit.ly/1waJTzo

Skupu su nazočili i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, predsjednik županijskog HDZ-a Darko Milinović te senjski gradonačelnik Darko Nekić.