(VIDEO) Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Zagrebu je, na sjednici Središnjeg vijeća HSLS-a, vodstvu naše partnerske stranke predstavila svoj pobjednički program „Za bolju Hrvatsku“:

- Konzultirala sam se s mnogim stručnjacima. Osim toga, dva mjeseca sam putovala Hrvatskom, slušala ljude i njihove prijedloge. Vlada opće nezadovoljstvo SDP-ovom vlasti. Nije točno da predsjednik RH ne može utjecati na gospodarstvo jer mu to ovlasti priječe - on ima legitimitet građana. Ako vlada tapka u mraku, treba lupiti šakom o stol i zatražiti sazivanje njene tematske sjednice o teškoj gospodarskoj situaciji u koju nas je bacila!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/moji-prvi-potezi-pojeftinit-cu-ured-...

„Šutnja je zlato“

Grabar-Kitarović u svom je obraćanju apostrofirala i šutnju dosadašnjeg predsjednika Josipovića koja nas je u zadnjih 5 godina stajala 240 milijuna kuna. Čime je potvrdio poslovicu „šutnja je zlato“. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bolje-zatvoriti-pantovcak-i-ustedjet...

- Dosta je šutnje koju smo slušali pet godina za potrošenih 240 milijuna kuna. Da je predsjednik bio čvršći i prozivao Milanovićevu vladu, Hrvatska bi ostvarila bolje rezultate. Želim okupiti političke snage za isti stol i vratiti Hrvatskoj zajedništvo!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ured-predsjednice-smanjit-cu-za-sto-...

Diplomacija & gospodarstvo

Istaknula je, također, da se naša vanjska politika srozala i urušila odnose RH sa saveznicima: 

- Duboko sam razočarana aktualnom vanjskom politikom, ona se ne bori za nacionalne interese. Ustrajat ću da nastavimo pomagati susjedima, ali se sva otvorena pitanja moraju riješiti. Dosta je guranja problema pod tepih! Vanjska politika mora biti u funkciji gospodarskog razvitka, stoga ću biti prvi gospodarski diplomat.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-hdz-zatrazio-raspravu-o-sramotn...