(VIDEO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Središnjici odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, otvorene, iskrene i poštene razgovore s Mostom, nasušnu potrebu da se što prije počnu rješavati nagomilani problemi u gospodarstvu, Milanovićevu sramotnu grabež za foteljama iako je upropastio gospodarstvo svojom nesposobnošću…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O BOLJITKU HRVATSKE

Zasad pregovaramo s Mostom i ta je pozicija utvrđena, postoji dualni odnos. Hoće li se otvoriti prostor za SDP, to će ovisiti puno o kolegama iz Mosta. Sigurno da ćemo se i mi pitati, ako dođe do te situacije - ako bude riječ o nekoj ekstremnoj kvaliteti iz SDP-a kojoj bi se možda mogao dati neki prostor u izvršnoj vlasti danas-sutra za boljitak ove zemlje. Te stvaranje atmosfere zajedništva - koja je jako bitna. Atmosfere, dakle, u kojoj se ljudi distanciraju od antagonizama - koje Milanović dnevno isijava. Sve ostaje otvoreno - sve smo rekli, naime, u našem priopćenju. 

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Pitate me kad će „prvi pregovori početi“? Vjerujem sutra. Rečeno je, naime, u petak. Nemojmo o „željama za ministarstvima“. Što bi želio HDZ koji je pobjednik izbora? Ne pregovaram s kolegama iz Mosta putem medija - to nije korektno. Ne šaljem im nikakve poruke kojima bih ih ograničavao u razgovorima koji su pred nama. Ponovit ću - razgovori moraju biti dobrohotni i u dobroj namjeri. Moraju biti iskreni i otvoreni - jer sve drugo nema smisla. Razgovaramo, dakle, iskreno i pošteno. 

O „TUMAČU“ BAUKU

Gospodin Bauk se bavi našim Statutom - pa to je genijalno. Ali, u kojem kontekstu on to misli? Čime smo se to bavili „nedopuštenim“, a nismo njega pitali ili Milanovića? Što smo to napravili? Nije shvatio naše akte - Predsjedništvo je donijelo odluku. A nakon izbora smo održali sjednicu Nacionalnog vijeća koje mi je dalo ovlasti da pregovaram i donosim zaključke - koje stavljam pred naše Predsjedništvo.

O MILANOVIĆEVU NESNALAŽENJU

Milanović bi na sve pristao. Na kraju će se učlaniti u HDZ - i na to bi pristao. Možda i u Most. To je nevjerojatno na što je sve spreman. Postaje mi simpatičan u tom svom nesnalaženju. Jedino što mi je nesimpatično jest to što je upropastio gospodarstvo - zajedno sa svojom nesposobnom ekipom. Pitate „da smo u prednosti“? Kolega iz Mosta je izjavio da bi to trebalo biti gotovo do utorka. Mislim da hoće. Građanima je dosta ovog, a moram priznati i nama. Jedva čekamo da počnemo raditi konkretne stvari!

O SDP-ovom FOTELJAŠTVU

S obzirom na potrebe SDP-a, oni šeću salonom namještaja i gledaju fotelje. Kako neku spasiti ili još neku zgrabiti. Neku manju, doduše, jer nisu u mogućnosti dvosjede i trosjede - ali možda kakav štokrlić. To oni gledaju.