Ostvarenje stvarne, a ne samo deklarativne ravnopravnosti Hrvata u BiH - bila je to glavna tema na sastanku predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji se jučer održao u Središnjici u Zagrebu. Dvojica predsjednika apsolutno su suglasna da se ustavnim promjenama u BiH napokon treba implementirati potpuna konstitutivnost hrvatskog naroda.

Karamarko i Čović razmatrali su i pitanje nedavno provedenog popisa stanovništva u BiH, nastavljajući time uspješnu, stratešku suradnju dviju sestrinskih stranaka.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-i-covic-preko-popisa-stano...

Predsjednik HDZ-a, navodi se u priopćenju, još je jednom naglasio da će HDZ uvijek skrbiti za položaj Hrvata u BiH, što je uostalom i ustavna obveza Republike Hrvatske. 

Novim sastankom s Čovićem predsjednik HDZ-a - koji je prvi u Hrvatskoj apostrofirao dotad prešućivani problem bosansko-hercegovačkih Hrvata i ustvrdio da europski put BiH ovisi o ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda - nastavio je, ustrajno i dosljedno, promicati interese naših sunarodnjaka u susjednoj državi. Što će podjednako činiti i kada HDZ uskoro dođe na vlast.