Danas je na valovima Media servisa, koji obuhvaća 53 radijske postaje, emitiran opširni intervju s predsjednikom HDZ-a. Za emisiju „U četiri oka“ (voditeljice Željke Gulan) Tomislav Karamarko govorio je o referendumu i ustavnim promjenama, dvojezičnosti u Vukovaru, odnosu Stožera i HDZ-a, SDP-ovoj pljački partijske imovine, zaštiti komunističkih zločina, orkestriranoj političko-medijskoj hajci u slučaju HAC, tzv. trećem putu kao jednoj od SDP-ovih frakcija… Intervju, iz kojeg smo izdvojili nekoliko snažnih Karamarkovih poruka, možete poslušati na www.mediaservis.hr

O VLADINIM PROZIRNIM SPINOVIMA

Vlada svom silom nameće svjetonazorske teme kako bi skrenula pozornost s činjenice da je potpuno nesposobna riješiti ekonomske probleme. Ne zaslužuje prolaznu ocjenu. 

O REFERENDUMU O DEFINICIJI BRAKA

Apsolutno ću 1. prosinca izaći na referendum koji je pokrenula Građanska inicijativa „U ime obitelji“. I zaokružit ću „da“! Predsjednik Republike, gospođa Vesna Pusić i ostali govore da će zaokružiti „ne“. Zašto onda ne bih rekao da ću zaokružiti „da“ te da vjerujem da će naše biračko tijelo - koje je narodnjačko i demokršćansko - učiniti isto!? 

O ODNOSU STOŽERA I HDZ-a

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara jučer su svratili do Kluba HDZ-a u Saboru, no to nisu bile nikakve „konzultacije“ ili „instrukcije“, kako se insinuira. Stožeru ne trebaju politički tutori, oni su itekako svjesni situacije u Vukovaru te sami vrlo dobro znaju koliko ih ponižava ova vlada. Takvim se insinuacijama Vukovarci ponovno podcjenjuju.

O USTAVNIM PROMJENAMA

HDZ neće dignuti ruku za ustavne promjene, ta je priča prešla sve granice! Da im je do demokracije, gospodina Perkovića već bi bili predali njemačkom pravosuđu. Zašto ne žele da se u Ustavu spomenu zločini komunističkog režima?! Zašto ih i dalje žele prikrivati kroz floskulu, kroz frazu „da nijedan teški zločin ne zastarijeva“?! Pa to se valjda podrazumijeva. Mi samo želimo jasnu definiciju i osudu komunističkih zločina.

O SDP-u & ZAŠTITI KOMUNISTIČKIH ZLOČINA 

Zašto SDP štiti Perkovića? Svaki normalni sudac pitat će ga tko je izdavao zapovijedi o likvidacijama hrvatskih emigranata, a odgovor glasi - Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske / Jugoslavije. U centralnim su komitetima postojale komisije koje su odlučivale o ljudskim sudbinama: koga će zatvoriti, procesuirati, izbaciti s radnog mjesta, a, na žalost, i koga će likvidirati. A SDP, koji je pravni slijednik Partije, nikada se nije distancirao od državnog terora u Jugoslaviji! 

O SDP-u & PLJAČKI PARTIJSKE IMOVINE

SDP se nije distancirao od zločinačkog, ali ni od lopovskog karaktera SKH - koji je 45 godina bezočno pljačkao i gospodarski uništavao hrvatski narod. A dokaz tome jest i da su preuzeli njihovu imovinu. Zato imamo slučaj hotela na Bohinju, koji je „kupio“ aktualni ravnatelj HRT-a Goran Radman, zato imamo stotine tisuća kvadrata imovine za koju nitko ne zna gdje je nestala i kome je pripala. 

O SDP-u, MARŠALU TITU & BOLJŠEVIZMU

Čime su se oni distancirali od Josipa Broza Tita i njegovih zločina?! Kad mi kažete čime, promijenit ću mišljenje. Kada Milanovića pitate „Tito ili Tuđman?“, on odmah odgovara - Tito! I gospođa Pusić odmah kaže - Tito! HDZ je, s druge strane, stvorio demokratsku hrvatsku državu i nudi jedno novo društvo, distancirano od bilo kojeg totalitarizma. Mi smo i antifašisti i antikomunisti, dok se SDP ne može riješiti boljševičkog, komunističkog totalitarizma. I to je njihov problem. Na taj način dezavuiraju antifašističku borbu hrvatskog naroda jer nasilno poistovjećuju antifašizam s boljševičkim zločinima nakon 2. svjetskog rata. 

O AFERI HAC & „TREĆEM PUTU“

Interesantan je trenutak u kojem se otvorila tema HAC-a - upravo kada je HDZ pred sudom! I kada, negdje do Nove godine, očekujemo presudu. Zar to nije svojevrsni pritisak na sud?! Cilj je podmetnuti sljedeću tezu: Kukuriku koalicija ništa nije napravila, svi to vidimo, ali, gledajte, što je alternativa - HDZ? Ma to su lopovi! Ne, ne pristajemo na kolektivnu odgovornost, pogotovo što takve teze guraju oni koji pokušavaju izmisliti neki treći put. A treći put su samo frakcije SDP-a. Analizirajte ta imena, vidjet ćete da su na ovaj ili onaj način sva poispadala iz SDP-a. Unatoč svemu, vjerujem da će presuda ipak biti oslobađajuća jer se stranka nije okoristila u slučaju Fimi Media.

Cijeli ekskluzivi intervju za Medija servis možete pročitati i poslušati na: http://www.mediaservis.hr/2013-11-07/u-cetiri-oka/karamarko-za-ms-izlazim-na-referendum-i-zaokruzit-cu-da/