Ne odobravam ako je itko primijenio silu, ali Vladina je kratkovidna politika dovela do ovog * Ustrajat ćemo u borbi za zakonitost i poštivanje članka 8. Ustavnog zakona * Postoji samo jedna Hrvatska, koja je iskazala neslaganje s Vladom * Neka se državni vrh zapita zašto nitko nije želio s njima * Vukovar mora biti onakav kakvog ga žele Vukovarci.

Intervju u Dnevniku Nove TV, 19. studenog, dan poslije. Tema jedna jedina - Vukovar. Novinar Mislav Bago, žustar kakav već zna biti. Predsjednik HDZ-a, premda nerijetko prekidan potpitanjima, jasno se očitovao o vukovarskim događajima: osudio je zaprečavanje prolaza državnom vrhu (“jučer smo trebali svi biti jedinstveni”), ali i “vratio priču” s posljedica natrag na uzrok. 

A uzrok svemu, kako je Tomislav Karamarko već naglašavao, bahata je vlada koja je protuzakonito postavila (i postavlja) ćirilične ploče s ciljem upravo podizanja tenzija kako bi skrenula (i skretala) pozornost javnosti s gospodarskog ponora u koji nas je sunovratila. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-o-vukovarskoj-koloni-sve-j...

Revolt naroda, njegovo okretanje leđa vladajućima, tek je feed-back na perfidne postupke Milanovića i družine. Neka malo zavire u svoje dvorište, a ne da stalno u drugima traže krivca. Zar je HDZ kriv i zato što su nesposobni? Prenosimo ključne Karamarkove poruke:

O “DVIJE” KOLONE

U Vukovaru, našoj još uvijek otvorenoj rani, postojala je samo jedna kolona sa 100.000 građana koji su došli iz cijele Hrvatske kako bi odali počast žrtvama srpske agresije. Postoji samo jedna Hrvatska, koja se jučer pokazala jedinstvenom i izrazila svoje neslaganje s Vladinom politikom. U njoj i leže problemi.

O UZROCIMA REVOLTA

Kratkovidna, rekao bih i nerazumna politika Vlade prema problemu ćirilice u Vukovaru iritira veliku većinu građana. Ponovit ću po tko zna koji put: Vlada je postavljanjem dvojezičnih ploča prekršila članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Ustrajat ćemo u borbi za zakonitost i poštivanje tog članka. Također, nikada nije iskreno htjela uspostaviti dijalog s Vukovarcima, komunicirati sa Stožerom. Jeste li se zapitali zašto je 100.000 ljudi pošlo u koloni za Stožerom? I zašto nitko nije bio u dvorištu bolnice s državnim vrhom? 

O “UPRAVLJANJU” STOŽEROM

Ma molim Vas, zašto opet podcjenjujete te ljude? Vukovar može i mora biti onakav kakvog ga žele Vukovarci. Optužbe da HDZ iza svega stoji šire oni čija je politika doživjela poraz. Ta je politika i dovela do ovog jučer. Dan prije, ne zaboravimo, objavljeno je da je broj nezaposlenih premašio brojku od 350.000. Recite mi: koliko je u vukovarskoj koloni, jednoj i jedinoj, bilo nezaposlenih,  koliko građana koje je ova nesposobna vlada dovela na rub egzistencije?! 

O REFERENDUMU O ĆIRILICI

O bitnim stvari u HDZ-u ne odlučuje pojedinac, nego stranačka tijela. Tek trebamo donijeti odluku. Govoreći u osobno ime, mislim da ću potpisati zahtjev za održavanje referenduma. Posve je besmislena i neistinita floskula da bi referendumom pripadnici manjina postali “građani drugog reda”. Kako bi to mogli postati ako je u većini europskih država 50 posto udjela u stanovništvu cenzus za postavljanje dvojezičnih ploča?

Intervju predsjednika HDZ-a možete u cijelosti pogledati na sljedećem linku:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/tomislav-karamarko-oko-cirilice-cemo-...