Socijalisti su opet počeli s lovom na vještice, ne pristajemo biti pokriće za njihovu nesposobnost i bahatost. Izmišljaju krivce jer su ignorirali Vukovar i Vukovarce.  Osuđujem ako je državni vrh bio zaustavljen, ali se pitam kada će početi analizirati zašto su tako neomiljeni u vlastitom narodu - prokomentirao je predsjednik HDZ-a tzv. „slučaj Mažar“ uoči proslave 24. obljetnice osnutka Stranke u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Te još jednom upozorio na fenomen selektivne borbe protiv kriminala.

- To je folklor vladajućih, skretanje pozornosti javnosti kako se ne bi postavljalo pitanje o 355 tisuća nezaposlenih - sinoć je u Bjelovaru Tomislav Karamarko prokomentirao političko-medijske optužbe da je tajnik vukovarskog HDZ-a (i naš gradski vijećnik) Nikola Mažar tobože sudjelovao u sprečavanju državnog vrha u odavanju počasti žrtvama.  

„Unutrašnji neprijatelji“

- Opet je počeo lov na vještice, omiljeni sport naših socijalista iz onih starih vremena. Očito traže krivca za ono za što su sami krivi jer nisu znali komunicirati s Vukovarom i Vukovarcima. Ignorirali su ih i podcjenjivali. Na silu traže krivce jer im sto tisuća ljudi ne priređuje ovacije. Uobičajena praksa: kada god nešto pogriješe, krivac je netko drugi.

Predsjednik HDZ-a ponovno je osudio, ako ga je doista bilo, zaprečavanje prolaza državnom vrhu u Koloni sjećanja („Svaki građanin ove zemlje, a ne samo član Vlade, ima se pravo slobodno kretati po svim gradovima i ulicama“). Ali i poručio režimskim novinarima:

- Bilo bi im bolje da analiziraju zašto je hrvatska vlada i hrvatski državni vrh u ovom trenutku neomiljen u vlastitom narodu. 

Prezreni, prostački ministar

Karamarko je odgovorio i na subinteligentnu optužbu jednoga prostačkog ministra - kojeg su na unutarpartijskim izborima prezreli čak i njegovi riječki SDP-ovci - da je „nesposoban ako kao šef tajne službe nije znao za kriminal u zemlji“: 

- Dotični „gospodin“ ne poznaje rad tajnih službi, ni policije, te se od njega svašta može čuti. Prvo, morao bi znati da je po zakonu isključivo DORH zadužen za pokretanje kaznenog progona. Drugo, upravo su HDZ i moja malenkost započeli borbu protiv kriminala i korupcije. Mi smo svoju katarzu prošli, ali kolektivnu odgovornost ne priznajemo. I ne pristajemo biti pokriće za njihovu nesposobnost. Borba protiv kriminala je selektivna - samo su pripadnici HDZ-a po sudnicama, bilo kao optuženi ili svjedoci. A mnogi iz drugih stranaka trebali bi biti procesuirani. 

Mažarova tužba

Dodajmo ovome da je prozvani vukovarski HDZ-ovac (i povratnik u rodni grad) Nikola Mažar i sam priopćenjem odgovorio na podmetanja kojima je izložen:

- Cilj ovih zlonamjernih laži jest prevariti javnost te pokušati diskreditirati i mene osobno i stranku kojoj s ponosom pripadam. Zbog istine i pijeteta prema žrtvama podnijet ću tužbu protiv novinara i medija koje su objavile te laži, a odštetu ću nakon pravomoćne presude uplatiti za vukovarsku djecu s posebnim potrebama.

Odličan potez! Neka režimski mediji bar nečemu korisnom i plemenitom pridonesu.

Prvi ogranak nakon Zagreba

Karamarko je u Bjelovar inače došao kako bi uveličao obilježavanje 24. obljetnice osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, utemeljenog još u studenom 1989. - kao najstariji ogranak naše stranke nakon onog u Zagrebu. 

Uoči svečanosti u Hotelu Central vodstvo HDZ-a položilo je vijence na spomen-obilježjima poginulim braniteljima na središnjem gradskom trgu te na Barutani.