Na brojne upite novinara o natpisu u Jutarnjem listu od 10. kolovoza, a u kojem se navode neistine vezane za odnose unutar Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poslao je medijima sljedeću izjavu. Prenosimo je u cijelosti:

„Nakon dvije pobjede, na izborima za Europski parlament i na lokalnim izborima, HDZ se ozbiljno sprema i za treću pobjedu u nizu - na parlamentarnim izborima. Očito to nekima nije po volji pa insinuiraju tobožnje raskole i sukobe u stranci.

Naprotiv, HDZ se - zahvaljujući prije svega našim poštenim i vrijednim članovima od najmanjeg do najvećega temeljnog ogranka - konsolidirao. U tom procesu veliki su doprinos dala sva stranačka tijela od Središnjeg odbora, Nacionalnog vijeća i Predsjedništva stranke, ali i najuže vodstvo Stranke u kojem su moj prvi suradnik glavni tajnik Milijan Brkić, kao i politički tajnik Tomislav Čuljak. 

Sve zlonamjerne objede iznose se isključivo u cilju skretanja pozornosti s velike gospodarske krize, pada standarda i galopirajuće nezaposlenosti na tobožnje raskole u stranci koja iza sebe u ovoj godini, voljom birača, ima dvije pobjede“.