Nakon što se u Vatikanu pozdravio sa Svetim Ocem papom Franjom, poljubio mu ruku i nakratko razgovarao s njim, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u izjavi je za hrvatske medije naglasio da mu je drago što je papi mogao reći da je predsjednik jedne demokršćanske stranke, da Hrvatska voli papu i da očekujemo da uskoro dođe u Hrvatsku. Također je istaknuo da je ovo veliki dan za hrvatski narod jer je Ivan Pavao Drugi pomogao da mi Hrvati napokon dođemo do svoje države

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Vatikanu se pozdravio sa Svetim Ocem papom Franjom, poljubio mu ruku i nakratko razgovarao s njim nakon svečane svete mise na kojoj su kanonizirana dvojica bivših papa - Ivan XXIII. i Ivan Pavao II.

Izaslanstvo HDZ-a, u kojem su još akademik Željko Reiner i međunarodni tajnik naše stranke dr. Miro Kovač, na Trgu svetog Petra srdačno je razgovaralo s nizom dužnosnika iz mnogih od 122 države svijeta - koliko ih je uputilo delegacije na obred kanonizacije.

Donosimo fotografiju predsjednika Karamarka i Michaela Spindeleggera, vice-kancelara Republike Austrije i predsjednika Austrijske pučke /narodne/ stranke (Österreichische Volkspartei - ÖVP).

U izjavi za hrvatske medije predsjednik HDZ-a je naglasio da mu je drago što je papi mogao poljubiti ruku:

Drago mi je i što sam mu mogao reći da sam predsjednik jedne demokršćanske stranke, da Hrvatska voli papu i da očekujemo da uskoro dođe u Hrvatsku. 

Ovo je veliki dan i za hrvatski narod i za hrvatsku državu. Po čemu pamtimo Ivana Pavla Drugog? Po tome što je promijenio sliku svijeta i Europe 90-ih godina i, naravno, po tome što je pomogao da mi Hrvati napokon dođemo do svoje države.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-u-vatikanu