Predsjednik HDZ-a nastavlja svoju BH ofenzivu. Tomislav Karamarko - koji je prvi u Hrvatskoj apostrofirao dotad prešućivani problem bosansko-hercegovačkih Hrvata i ustvrdio da europski put BiH ovisi o uspostavi stvarne, a ne samo deklarativne ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda - nastavlja, ustrajno i dosljedno, promicati interese naših sunarodnjaka u susjednoj državi. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-i-covic-preko-popisa-stano...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ustrajno-zalaganje-za-hrvate-u-bih-k...

No Karamarko se nipošto ne sastaje samo s političkim liderima BH-Hrvata. Da nije zadovoljan statusom naših sunarodnjaka u BiH te da će se svim demokratskim sredstvima zauzimati kako bi se to promijenilo (što je, uostalom, i ustavna obveza RH), predsjednik HDZ-a u više je navrata ponovio, sasvim dobronamjerno i sasvim otvoreno, i bošnjačkim predstavnicima. 

U istom cilju, s istim porukama, Karamarko je danas u zagrebačkoj Središnjici HDZ-a i primio potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebu. Prenosimo kratko priopćenje:

Teme razgovora odnosile su se na situaciju u susjednoj BiH, a poseban je naglasak stavljen na  potrebu kvalitetne pripreme BiH za članstvo u Europskoj uniji  - što je predsjednik Karamarko uvelike podržao. 

Riječi je bilo i o ustavnim promjenama, ali i položaju Hrvata u BiH. Izražena je želja i suglasnost da rješenje tih problema bude kvalitetno i da se, kada je riječ o hrvatskom narodu u BiH, poštuje njegovo pravo na primjenu potpune konstitutivnosti.