Ova vlada je zapravo gotova * Izmislili su problem ćirilice samo kako ne bismo pričali da 341 tisuća Hrvata nema posao * Još 2008. pokrenuo sam čišćenje ovih afera! * SDP se još nije distancirao od lopovluka i komunističkih zločina!

Predsjednik Karamarko i za današnji se Aktual očitovao o slučaju HAC. U biti, ne o konkretnom slučaju, nego o njegovoj zloupotrebi - o orkestriranoj hajci partijskih funkcionera i režimskih medija s ciljem difamacije HDZ-a. Bez dokaza, bez prava na obranu, kao na boljševičkim revolucionarnim sudovima. Partija te tuži - Partija ti sudi!

Kako komentirate najave prema kojima će afera HAC imati negativne političke posljedice po HDZ?

To su napisi onog dijela medija koji je u službi vladajuće partije i ove slabašne vlade. Dakle, ova vlada više nema što ponuditi ni državi, ni njenim građanima glede poboljšanja socijalnog statusa i standarda. Ova vlada je zapravo gotova. (…) Jedino što joj je preostalo u ovom momentu jest prežvakavanje već prežvakanih afera. Jer, morate znati da su oko HAC-a ovakve i slične radnje provedene već prije tri godine, pa se nije podizala nikakva prašina. 

Kako očekujete da će se prema tom pitanju postaviti Vlada?

Ići će u smjeru diskreditacije Hrvatske demokratske zajednice. Proglašavat će nas strankom lopova i tako dalje. S druge strane, i dalje će podgrijavati razne svjetonazorske, ideološke probleme. Oni su izmislili problem ćirilice u Vukovaru, oni su izmislili Lex Perković, samo da ne pričamo o tome da u ovom trenutku 341 tisuća građana nema posao, da nemamo nijednu kvalitetnu investiciju i da je Hrvatska zemlja od nepovjerenja za sve kvalitetne ulagače zbog pogrešne, destimulativne, gospodarske politike. 

Činjenica jest da se afera HAC dogodila za mandata HDZ-a.

Što se tiče samog HAC-a, ne želim uopće razgovarati s ljudima iz te stranke koja je u komunizmu 45 godina sustavno pljačkala Hrvatsku, stranke koja je organizirala ubojstva Hrvata u inozemstvu samo zato jer nisu bili Jugoslaveni. Oni su naslijedili tu stranku, a dokaz da su je naslijedili jest to što su preuzeli imovinu Saveza komunista Hrvatske. Dakle, to je i lopovska, ali i stranka koja je organizirala ubojstva. Oni se od toga još nisu distancirali. Kad se odreknu Tita i 45 godina materijalnog uništavanja Hrvatske, tjeranja Hrvata iz zemlje, onda ću priznati da je to vrijedna gesta.

Kao što se današnji HDZ odrekao Ive Sanadera i drugih koji su završili na optuženičkim klupama?

Ne volim govoriti u prvom licu jednine, ali sam pokrenuo čišćenje ovih afera još 2008. godine, počeli smo sa čišćenjem vlastite stranke dok još nisam niti bio obnovio članstvo, a 1994. sam pokrenuo progon kriminala u pretvorbi. Želim da se HDZ gleda kroz prizmu onog što sam učinio, a ne eventualno neki od mojih prethodnika.